reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam Link jde do důchodu, jeho podpora ale bude zajištěna

20.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Steam Link jde do důchodu, jeho podpora ale bude zajištěna
Zařízení Steam Link má už nějakou dobu softwarovou alternativu, takže není divu, že Valve tento často zlevňovaný produkt už nechce prodávat. Steam Link tak mizí z nabídky obchodu a brzy už nebude k dispozici. 
Hardwarové zařízení Steam Link bude brzy zcela odstraněno z nabídky obchodu Steam, neboť i samotná společnost Valve už ho vidí jako nadbytečnou věc, která vedle aplikace Steam Link pro Android neobstojí. Zvláště v posledním roce se Steam Link prodával v řadě akcí se značnými slevami a včera firma Valve oznámila, že jeho zásoby už téměř zmizely. Pro evropské zákazníky už nejsou k dispozici žádné kusy a pro americký trh zbývají poslední. 
 
 
Krabička Steam Link je určena ke streamování her ze Steam Library, čili knihovny našich zakoupených her, z PC do televizoru nebo jiného vhodného zařízení v naší domácnosti. Zajištěn byl přenos obrazu v rozlišení Full HD při 60 snímcích za sekundu, k čemuž stačil 100Mb/s Fast Ethernet nebo hůře pak Wireless 802.11ac 2x2 (MIMO). Samotný Steam Link je ještě vybaven třemi porty USB 2.0, rozhraním Bluetooth 4.0 a samozřejmě nezbytným portem HDMI. 
 
Pokud máme vhodně vybavený tablet, televizor či jiné zařízení, pak nám samotná aplikace Steam Link šířená zdarma dokáže nabídnout to samé, takže pak není důvod pořizovat si a živit další kus hardwaru. Řadě lidí by se ale i tak Steam Link ještě mohl hodit, však každý nemá doma moderní televizor schopný instalovat a provozovat aplikace. Nicméně takový televizor pak ani nebude připraven pro standard DVB-T2, takže pak už bude zapotřebí stejně nový set-top box, tak proč ne už rovnou takový, do kterého se může nainstalovat aplikace Steam Link? To samozřejmě za předpokladu, že uživatel má zájem sledovat pozemní televizní vysílání. 
 
Pokud ale už svůj Steam Link vlastníte, Valve má pro vás ubezpečení, že jej bude i nadále podporovat a stejně tak bude i nadále vyvíjet aplikaci Steam Link. 
 
Zdroj: Valve


reklama