reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam odhalil nejvýdělečnější hry za rok 2019

31.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Steam odhalil nejvýdělečnější hry za rok 2019
Nyní už můžeme bilancovat a hodnotit, jaké hry byly v uplynulém roce prodejně nejúspěšnější a k tomu nám mohou pomoci statistiky platformy Steam. Na ten po téměř celý rok vytrvale útočí Epic, ale stále můžeme Steam považovat za největší obchod.
Nicméně i když je Steam stále největší obchod s hrami pro PC a má největší uživatelskou základnu, jeho statistikám ubližuje ten prostý fakt, že řada her se na něj nedostala, nebo dostala se zpožděním. To kvůli exkluzivnímu prodeji, který si zařídila právě společnost Epic Games a v posledním případě titulu Red Dead Redemption 2 to bylo dokonce tak, že šlo o exkluzivitu naruby. Tato hra se první měsíc v případě své PC verze prodávala ve více obchodech, jen ne na Steamu. 
 
 
V žebříčku firmy Valve se umístily na první pohled nesmyslně také tituly řadící se mezi free to play, čili šířené zdarma. Nicméně nejde jen o příjmy z prodeje her, ale o celkové tržby, které dané hry svým autorům, nakladatelům a obchodníkům přinesly. Patří tam tak jednak prodeje DLC a také mikrotransakce. 
 
Žebříček je následující: 
 
  1. Monster Hunter World
  2. Warframe: Empyrean
  3. Destiny 2
  4. Sekiro: Shadows Die Twice
  5. GS: Go Operation Shattered Web
  6. Total War: three Kingdoms
  7. Grand Theft Auto V
  8. The Elder Scrolls Online
  9. Civilisation VI
  10. DOTA2
  11. Player Unknown's Battlegrounds
  12. Rainbow Six Siege
Dále tu máme také žebříčky nejlepších novinek, nejprodávanějších VR titulů, nejlepších her v předběžném přístupu a také nejhranějších titulů. Některé hry se tak dostaly do více žebříčků na přední místa, což není překvapivé, ostatně je logické, že ty nejprodávanější či finančně nejúspěšnější se také budou nejvíce hrát. 
 
Zdroj: Steam


reklama