reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steamboy: Steam Machine do ruky

16.6.2014, Jan Vítek, aktualita
Steamboy: Steam Machine do ruky
Mezi novinkami posledních dnů málem zanikla zpráva o projektu Steamboy, který navazuje na známé Steam Machines. Jedná se přitom o velmi zajímavý projekt pro ty, kteří rádi hrají na zařízeních typu gameboy nebo na mobilních telefonech.
Steamboy tak v podstatě znamená alternativu pro Steam Machine, kterou můžeme vzít jednoduše do ruky a nechat si do ní streamovat hry z hlavního počítače. Ovšem nejen to, hardware má být dostatečně výkonný i na to, abychom mohli na svém Steamboyi provozovat i "lokální hry", tedy takové, které se budou spoléhat na jeho hardware. K dispozici je už také krátký teaser, z nějž se tedy nic moc nedozvíme, ale naštěstí jsou známy už i další informace.


Projekt Steamboy nemá na starosti nikdo z Valve, takže jde čistě o snahu jisté třetí strany. Ta prozradila magazínu Escapist něco o specifikacích jejich produktu, který nabídne 5" obrazovku s poměrem stran 16:9 a dotykovou vrstvou, čtyřjádrový procesor, 4 GB operační paměti, 32 GB paměti pro data, rozhraní Wi-Fi a 3G, dva kulaté touchpady (podobně jako na Steam Controlleru), pak osm tlačítek plus dvě zadní tlačítka a čtyři spouště.






Zatím nebylo zveřejněno, jaký konkrétní čtyřjádrový procesor bude využit. Nabízí se některý z řady SoC architektury ARM, popřípadě by mohl být využit i Intel z rodiny Bay Trail a pak je velkou otázkou, jaký výkon nabídne integrované grafické jádro, na němž by měly běžet lokální hry. Nicméně při hraní doma nás to nemusí trápit, protože pak se Steamboy využije stejně jako Steam Machine pro zobrazování her, jež ve skutečnosti běží na hlavním PC. Dle autorů projektu ale bude možné lokálně hrát "většinu her dostupných na Steamu".

Steamboy by se dle dosavadních informací měl objevit na trhu někdy v příštím roce, a je tedy zřejmé, že k dokončení má ještě daleko.

Zdroj: Hexus.net
reklama