Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Storage novinky u Seagate

10.6.2005, Petr Hájek, aktualita
Storage novinky u Seagate
Společnost Seagate představila několik nových storage řešení pro nejrůznější situace a nasazení, jako první tu máme disky EE25 Series určené speciálně pro nasazení do aut (pracovní teploty -30° až +85°C), vyznačuje se též zvýšenou odolností...
Společnost Seagate představila několik nových storage řešení pro nejrůznější situace a nasazení, jako první tu máme disky EE25 Series určené speciálně pro nasazení do aut (pracovní teploty -30° až +85°C), vyznačuje se též zvýšenou odolností proti vlhku a nevadí mu vysoké nadmořské výšky.




ST1 Series je 8 GB 1" disk určený do handheldů a CompactFlash karet, Seagate díky technologii RunOn slibuje vyšší spolehlivost i při práci v prostředích s vyšší vibrací.




LD25 Series je 2,5" HDD určený do herních konzolí, menších PC a další domácí zábavní techniky.




DB35 Series se s ohledem na svoji 500 GB kapacitu objeví v DVR a domácích kinech.




Seagate dále nabízí disk Momentus 5400.3 - 2,5" model pro notebooky využívající technologie svislého zápisu a dosahující tak kapacity 160 GB. Další kouskem je Momentus FDE s kódováním obsahu na hardwarové úrovni.





Pro deksktopy má Seagate nachystaný disk Barracuda 7200.9 kombinující 3 GB/s SATAII průtok, 500 GB prostoru, 16 MB cache a Native Command Queuing (NCQ), jde samozřejmě o novou vlajkovou loď Barracudí famílie.





Seagate samozřejmě myslí i na vnější řešení a distribuuje externí disky operující skrze USB 2.0 či FireWire, a to ve verzích External HDD (3,5") a Portable External HDD (2,5").





Distribuce sérií ST1 a LD25 již začala, 500 GB DB35 a Barracudy jdou na trh v létě, EE25 si počká až do podzimu.