reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Sun UltraSPARC IV+
7.10.2004, Petr Svoboda, aktualita
Nejnovější z procesorů UltraSPARC společnosti Sun Microsystems s technologií Chip Multithreading je schopen v jednu chvíli paralelně zpracovat velké množství výpočetních operací. Jde vlastně o druhou generaci v postupné evoluci čipů s dvoujádrovou...
sasa kostka | 8.10.20047:20
to je asi nejuniverzalnejsi odpoved na jakoukoliv otazku ohledne extremne draheho hw. Sice jsou opravdu docela podstatne rozdily mezi lacinou a serverovou sitovou kartou a disky s 7200 a 15000 otackami, ale pokud sam operacni system nezabira 90% dostupnych prostredku muze klidne behat rozsahla mysql databaze, webserver ­(apache s php­), mailserver, proxy, firewall, fileserver a dns na sestave celeron 466 mhz, mb jakysi mattsonic, 512 ram a 160g disk.
Odpovědět0  0
Vašek | 8.10.20048:50
Ponekud nechapu. Na tehdle CPU se SW od MS neprovozuje.
Dalsi vec ze server s Win 2003 s SQL servrem a ASP.NET muzes mit klidne na Duronu 750MHz, 512MB RAM a take to pobezi po optimalizaci nastaveni pekne rychle. Exchange a DSN bych na to radeji, ale nedaval, tu bych hodil na samostatny stroj ­- treba ten Celeron ;­-­) ­(nekolik desitek tisic zprav za den by to utahlo v pohode­).
Odpovědět0  0
David Armstrong | 7.10.200423:14
Ked sme pred rokmi kupovali SUN 1000 , miesto 60 MHz procesorov sme dostali 90MHz . Niekde bolo potom uverejnene ze toto sa dialo po celom svete , kedze ludia poukazovali na pomer cena ­/ vykon INTEL a SUN.

Ten procesor vyzera uchvatne , no co z toho ked sa vyskytne jeden pouzivatel, ktory v standardnej obrazovke zada miesto svojho skladu ­(uctovneho okruhu­) celu organizaciu ???

V praci mam na serveroch cca 10 64 bit Sparkov, doska s dvoma procesormi sa predava za 4mil Sk. Pritom SUN predava obdobny rack server ­(2x Opteron ­) za cca 300k Sk.

Pri poslednom rozsireni serverov sme robili quicksizing, podla vysledkov stal vedla nasho Ultra Enterprise servera zostava db. server 4x 200 MHz PPro, 8x aplikacny server P 133 MHz ­(oba zostavy boli certifikovane dodavatelom sw­).

Neviem kolko Sparkov sa doteraz predalo, no AMD ma po svete miliony potencionalnych kupcov ktory potrebuju vykonne 64 bit CPU s rychlou pamatou ­( optimalna zostava pre FAR CRY je asi ATHLON64 @ 2,2GHz, 1GB RAM­).

Ak mi par takychto PC pokryje potreby pouzivatelov, preco kupovat SUN ???
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.