reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Super Talent připravil USB 3.0 RAM Disk Series

17.6.2013, Jan Vítek, aktualita
Super Talent připravil USB 3.0 RAM Disk Series
Super Talent dnes oficiálně představil nové USB flash disky s označením RAM Disk Series, na nichž je zajímavá jedná věc. Výrobce u nich slibuje čtení o rychlosti až 4041 MB/s a zápis až 5388 MB/s. To je samozřejmě daleko za možnostmi rozhraní...
Super Talent dnes oficiálně představil nové USB flash disky s označením RAM Disk Series, na nichž je zajímavá jedná věc. Výrobce u nich slibuje čtení o rychlosti až 4041 MB/s a zápis až 5388 MB/s. To je samozřejmě daleko za možnostmi rozhraní USB 3.0 i hardwaru dnešních flash disků, takže je jasné, že tu musí úřadovat něco jiného. A tím bude operační paměť, jak už ostatně napovídá označení nové série.





Výrobce nijak neupřesnil, jak toto má fungovat a na své stránky ještě nepřidal prezentaci své novinky. Ovšem můžeme hádat, že software uložený na flash disku vytvoří RAM Disk z vaší systémové paměti, který použije jako vyrovnávací paměť pro samotný flash disk. Data ve vyrovnávací paměti se pak postupně uloží na samotný flash disk. Otázkou pak je, jaký reálný přínos takový produkt bude mít, když většinou potřebujeme na flash disk uložit data či je z něj přečíst, vyjmout jej a odejít. S takovým systémem bychom stejně museli počkat na konec práce samotného flash disku, takže bychom nic nezískali.

Uvidíme někdy příště, jak má tento produkt vůbec fungovat. Zatím Super Talent neprozradil až na zmíněné vysoké přenosové rychlosti nic z technických podrobností, natož pak cenu a datum dostupnosti na trhu.

Zdroj: Super Talent
reklama