reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Super Talent RAIDDrive II Plus: SSD s výkonem až 3200 MB/s

13.2.2014, Jan Vítek, aktualita
Super Talent RAIDDrive II Plus: SSD s výkonem až 3200 MB/s
Společnost Super Talent si připravila nový SSD disk v podobě karty určené pro rozhraní PCI Express. Jedná se o RAIDDrive II Plus PCIe SSD, který slibuje velmi vysoké hodnoty týkající se přenosu dat.
Super Talent RAIDDrive II Plus PCIe SSD se bude prodávat v podobě větší karty určené pro rozhraní PCI Express 2.0 x8, které má dostatečnou datovou propustnost na to, aby nám karta mohla nabídnout datovou propustnost až 3200 MB/s. Ta se trošku překvapivě týká zápisu a v případě čtení jde "pouze" o 2600 MB/s. Nepochybně se to ale týká sekvenčních operací.





Karta dále využívá jako vyrovnávací paměť DDR2 SDRAM s ECC a kapacitou 1 GB. Data pak budou ukládána na osm samostatných SSD s rozhraním SATA, která tak dohromady poskytují výslednou kapacitu a kombinují také svůj výkon.

Celkové rozměry karty jsou 232 x 94 x 21 mm, přičemž Super Talent počítá, že ji uživatelé budou instalovat také do slotů PCI Express x16, pro něž má připravený spodní klíč pro zajištění a lepší podporu. K dispozici pak budou verze s kapacitou 480 GB a 1 TB, což platí pro modely spoléhající na RAID 0 a RAID 5 pro lepší zabezpečení dat. V případě 2TB verze je k dispozici pouze RAID 0 a RAID 5 tuto kapacitu srazí na 1,6 TB.





Krom toho všeho nové RAIDDrive II Plus PCIe SSD nabízí také univerzální konektor pro signalizaci práce a případných potíží, zvukový alarm, podporu SMTP pro zasílání zpráv na e-mail a SNMP pro vzdálenou správu.

Zdroj: techPowerUp
reklama