Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Synology a nový jednodiskový NAS DiskStation DS112+

19.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Synology a nový jednodiskový NAS DiskStation DS112+
Společnost Synology zařadila do své nabídky nový základní model síťového úložného zařízení DiskStation DS112+. Ten je vybaven jednou jedinou pozicí pro 3,5" pevný disk a slibuje nízkou spotřebu a tichý provoz. Dle výrobce jde o dobrý produkt...
Společnost Synology zařadila do své nabídky nový základní model síťového úložného zařízení DiskStation DS112+. Ten je vybaven jednou jedinou pozicí pro 3,5" pevný disk a slibuje nízkou spotřebu a tichý provoz. Dle výrobce jde o dobrý produkt pro bezpečné sdílení, synchronizaci či zálohování dat, ovšem bezpečnější by bylo, kdyby tu byly pozice pro dva disky pro pole RAID 1. Na druhou stranu ale můžeme ještě jeden připojit pomocí portu eSATA.





Synology DiskStation DS112+ je poháněn 2GHz procesorem s 512 MB paměti, díky němuž i Gb Ethernetu dosáhne přenosových rychlostí až 107 MB/s při downloadu a 76 MB/s při uploadu pomocí Samby. Dále má také dva porty USB 3.0, které můžeme využít pro vysokorychlostní připojení dalších disků (a vedle toho samozřejmě i zmíněný port eSATA).





Hlučnost se má zde pohybovat mírně nad 18 dBA, chlazení zajistí nízkootáčkový 60mm ventilátor a co se týče spotřeby, ta má v provozu činit 14,6 wattů a po vypnutí disku jen 6,34 wattů.

Na novém NASu běží OS DiskStation Manager 4.0 (DSM 4.0), jenž má být uživatelsky přívětivý a nabídnout řadu funkcí. Více se dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Synology