reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesla se kaje, konečně zavede 2FA. Slibuje detekci výmolů a kozí mečení jako troubení

18.8.2020, Milan Šurkala, aktualita
Tesla se kaje, konečně zavede 2FA. Slibuje detekci výmolů a kozí mečení jako troubení
Elon Musk se zase rozpovídal v reakcích na Twitteru. Prozradil tak pár věcí, kterých se již brzy dočkáme. Zásadní má být vyšší bezpečnost aplikace, která dostane dvoufaktorovou autentizaci. Budou zde ale i lepší funkce autopilota.
Automobilka Tesla neustále zavádí novinky a Elon Musk o nich rád hovoří na svém účtu na Twitteru. Tentokrát v průběhu posledních pár dní odpověděl na několik dotazů, které ukazují další vývoj. Z hlediska bezpečnosti se Musk omluvil především za to, že mobilní aplikace pro elektromobily Tesla nemá dvoufaktorovou autentizaci (2FA) a její zavedení přijde až trapně pozdě. Nicméně bude zde už brzy, je totiž ve finálním stádiu testování.
 
Tesla Model S
 
Systém umělé inteligence autopilota bude mít v budoucnu také další užitečnou funkci. Musk potvrdil, že vozy budou v autonomním řízení zvládat vyhýbání se označením výmolům nebo hrbolům, takže bude moci zpomalit, a bude-li to bezpečné, tak je také objet. Jak bude auto tyto defekty silnic rozpoznávat, není zatím jasné. Musk hovořil jen o nějakém "označování", ale neprozradil, na čem je vyhodnocování přítomnosti výmolů systémem AI založeno. Kamery, V2X,..., vše dohromady?
 
Poslední novinka je pak už z kategorie easter eggů. Vozy Tesla budou moci upravovat své troubení i na kozí mečení. Jak ale řekl Musk, toto bude k dispozici jen na nových vozech vyrobených v posledním roce, protože teprve tehdy začaly být na vozy montovány venkovní reproduktory.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama