reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.5.2020, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk je velkým kritikem koronavirových opatření, která označuje za fašistická, a zákaz provozu jeho továrny ve Fremontu v Kalifornii ho naštval natolik, že se rozhodl přesunout sídlo společnosti jinam.
Tech-boy.lukas (1254) | 11.5.20207:23
Tak po přečtení komentářů vidím že nemám jen já podobný názor. Možná technický vizionář je, ale jako každému podnikateli jde jen o peníze, a jde pro ně i přes mrtvoly. A to doslovně. USA má nejvíce nakažených na zemi a on by chtěl aby se jeho, rádo by ekologická auta stále vyráběli. Jméno které dal dítěti dokazuje jak je padlý na hlavu. Nebo jak se na něj bude volat x ae a­-12 podej mi to? A neovladatelné satelity starlink, které přinesou internet i do pralesa jsou další krok. Doufám že mu vydělají hodně peněz, bo až zničí iss. Tak to teprve bude mít náklady na to aby dostal na orbitu novou. Jediné co se mi líbí, je spacex. Tam jde vidět opravdu pokrok který za něco stojí
Odpovědět2  2
Milan Šurkala (4501) | 11.5.20209:47
No, on základní problém je, že v podstatě každý vizionář, je vizionářem proto, že je padlý na hlavu. To je v podstatě důvodem, proč dokážou to, co dokážou. To samé máš u umělců, snad každý významný umělec je umělcem proto, že je psychicky vyšinutý. Jejich psychická nemoc je zdrojem toho, že jsou umělci. A právě takoví lidé lidstvo posouvají dopředu. Jsou sice obvykle arogantní, na podřízené jsou vrcholně netaktní, protože práci nejsou ochotni věnovat stejné nasazení jako oni, ale i kvůli tomu mají takový tah na bránu.

Stačí si přečíst životopisy Muska, Gatese nebo Jobse. A hned uvidíš, jak jsou ti lidé v podstatě velmi podobně psychicky vyšinutí, a že právě díky tomu dokázali to, co se jim podařilo. Velmi dobře to jde vidět třeba na Applu, když srovnáš Jobse a Cooka. Applu se nyní vytýká, že nemá žádné inovace. No a je to i kvůli tomu, že Jobs byl vizionář, ten šel hodně i za vizí produktu než jen za penězi, zatímco Cook je vynikající podnikatel a psychicky asi mnohem vyrovnanější než Jobs, ale také ne vizionář. Apple pod jeho vedením sice vydělává výrazně více peněz než kdysi, ale není ani zdaleka tak inovativní. Ten jde naopak více za penězi než produktem samotným. Zatímco pro Cooka je produkt cestou za penězi, pro Jobse byl velmi důležitý i produkt samotný.

Takže ano, Musk je blázen, a to i v pravém smyslu slova. Ale právě díky ­(a nejen kvůli­) tomu má tu schopnost vidět ty projekty a tlačit na ostatní, aby se mu podařilo dosáhnout toho, co si ostatní myslí, že je nemožné. To je velmi dobře vidět na tom SpaceX. Nebo se podívej na rozhovory s ním. I tam jde vidět spíše vize jeho produktů než jen vize peněz, které mu to přinese. Tím rozhodně neříkám, že mu nejde o peníze ­(jde a hodně­), ale že je pro něj důležitý i samotný význam produktu, ne jen zisk, který produkt přinese. Alespoň tak to při pohledu na to, co dělá, cítím já. Jinak řečeno, u některých firem jde cítit, že produkt je jen cílem k zisku, zde mi přijde, že i samotný produkt je cílem ­(i když samozřejmě, jdou tvrdě za ziskem­).

Každopádně některé jeho kroky jsou fakt za hranou a toto je jeden z nich. Považovat Teslu za ­"kritickou infrastrukturu­" v době pandemie... to mi přijde dost ujeté a myslím, že si tím dost ublížil ­(a to i v očích fanoušků­). Poslední dobou mi přijde, že mu to vše poněkud přerůstá přes hlavu a že nejde už o tu stejnou ujetost, kterou měl např. před 10 lety.
Odpovědět1  1
alien105cz (119) | 11.5.202010:49
Ano souhlas. Problém je Věda VS komerce a zisk.
Odpovědět0  0
alien105cz (119) | 10.5.20209:32
Je fakt ze uz to prehani, jde mu o penize a tady se to opet projevilo, jako se starlinkama, fanouskove vidi jak prinese internet do pouste a do pralesu indianum jaky je dobrodinec a pritom jde stale jen o penize. https:­/­/www.youtube.com­/watch?v=Eork0q­-x7Ic&t=1s
Odpovědět3  7
Milan Šurkala (4501) | 10.5.202014:10
No, některé jeho chování je opravdu hodně na hraně, ne­-li za. O peníze však musí jít, ty projekty se přeci musí nějak zaplatit, samy z nebe nespadnou. Takže buď se na tom projektu musí vydělat, nebo musí být jiný projekt, který ty peníze vydělá a do jiného projektu je přinese a pomůže. Ať tak či onak, ty peníze se někde vzít musí, samy se neobjeví.
Odpovědět1  0
Tomcat2 (631) | 10.5.20208:39
Místo fašistického a rozumného řešení koronavirové situace bude radši demokraticky zabíjet lidi...
Odpovědět4  4
MLML (20) | 10.5.20207:35
Ten člověk mi opravdu velmi nesedí a za jakéhosi guru pokroku lidstva ho nepovažuji.
Odpovědět6  5
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.