reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesoro Excalibur: barevně podsvícená mechanika

5.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Tesoro Excalibur: barevně podsvícená mechanika
Pokud máte rádi barvy a chtěli byste si pořídit kvalitní mechanickou klávesnici, mohla by vás zaujmout nová Tesoro Excalibur, která je vybavena RGB LED. Díky tomu si můžeme namíchat libovolnou barvu.
S celkovým označením Tesoro Excalibur RGB G7NFL Mechanical Gaming Keyboard přichází na trh mechanická a podsvícená klávesnice, která má pod každou ze svých kláves RGB LED. Tesoro sice neuvádí, jaká tlačítka byla konkrétně použita, ale vzhledem k tomu, že jsou na výběr verze s tlačítky Blue, Black, Brown a Red, je celkem zřejmé, že jde o známá Cherry MX.





Výrobce uvádí, že si můžeme namíchat libovolnou barvu z palety 16,8 milionu odstínů, přičemž k dispozici je klasický režim stálého podsvícení, pomalé pulzování (tzv. breathing mode), dva herní režimy, v nichž jsou jen některé ve hrách často využíváné klávesy podsvícené a pak tu je Color Loop Mode. V tom případě se budou barvy na klávesnici prolínat. Otázkou je, zda nám Tesoro umožní nastavit si pro každou klávesu jinou barvu, což je možné, neboť specifikace mluví o "single key illumination mode", ale nebylo to řečeno explicitně.

Excalibur RGB dále nabízí plný N-Key Rollover (NKRO), čili se nemusíme starat o to, kolik najednou stisknutých kláves je schopen zaznamenat. To ale evidentně platí pouze při připojení přes rozhraní PS/2, neboť v případě připojení přes USB platí 6-Key Rollover a limitem je šest kláves. Dotazovací frekvence je 1000 Hz.

Klávesnice je také vybavena 512 kB vlastní paměti, do níž můžeme ukládat nastavení včetně maker. Každá klávesa je prý programovatelná a do paměti se vejde celkem 5 profilů, 300 maker skládajících se z maximálně 2000 stisků klávesy. Firma Tesoro svůj Excalibur RGB vypustí na svůj domácí trh v USA v prosinci, a to s cenou 119 USD. Její klávesnice se prodávají také u nás, ale je otázkou, kdy a za jakou cenu tato novinka přijde na trh.

Zdroj: TZ Tesoro
reklama