reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesoro Thyrsus: myš pro MMO a MOBA

26.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Tesoro Thyrsus: myš pro MMO a MOBA
Šest bočních tlačítek pro palec nabídne nová počítačová myš Tesoro Thyrsus, která je určena pro hry typu MMO a MOBA, čili multiplayerové internetové hry. Jedná se o optickou myš slibující mimo jiné ergonomický design.
Ale to je v podstatě samozřejmé, však nám nikdo nebude nabízet myš, která se má držet nepohodlně. Všimnout si můžeme toho, že myš je uprostřed mezi hlavními tlačítky trošku prohnutá a celkově se z levé strany svažuje. Už jen kvůli tomu se nebude hodit pro levou ruku, natož když k tomu ještě přičteme šest očíslovaných bočních tlačítek.





Thesoro Thyrsus dostala své označení po holi Dionýsa a založena je na optickém senzoru a krom šesti bočních má dvě hlavní tlačítka, kolečko s dalším tlačítkem a pak tu je ještě jedno blízko vrcholu těla myši, které bude mít vyhrazenu nějakou speciální funkci. Nicméně výrobce mluví o tom, že tu máme plných deset programovatelných tlačítek, takže by tu nemělo být ani jedno, jehož výchozí funkci nebudeme moci změnit.





Nastavení budeme moci uložit do integrované 64kB paměti a nakonfigurovat si v softwaru Tesoro User Interface (UI) až 5 profilů a 35 maker skládajících se z až 1600 jednotlivých záznamů. Uživatel také bude moci nastavit hodnotu DPI v šesti krocích, přičemž maximem je 8200. Senzor má ještě ve specifikacích maximální rychlost 150 ips a akceleraci 30 g a pokud bychom tedy měli hádat, o jaký půjde, byl by tu kandidát Avago ADNS-9800, jenomže to není optický, ale laserový senzor. Bude tu tedy asi něco jiného.





Dále si ještě můžeme nastavit maximální dotazovací frekvenci (až 1000 Hz) a také barvu podsvícení zadního loga a kolečka. USB kabel má pletenou bužírku, dvoumetrovou délku a pozlacený konektor.

Myš budeme moci na trhu hledat od srpna pod označením TS-H8L, přičemž doporučená cena na americkém trhu je 69 USD.

Zdroj: TZ Tesoro
reklama