reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Obecně se ví, že těžba kryptoměn po celém světě už dávno dokázala dosáhnout úrovně, při níž spotřebovává srovnatelný objem energie jako celé státy. V Číně by i proto mohla být postavena mimo zákon, krom toho, že jde o "zpátečnickou" záležitost.
davidelias1987 (1) | 2.5.201921:40
Pokud se bavíme o bitcoinu a obecně kryptoměnách a jejich spotřebně energie, tak určitě doporučuji si přečíst tento článek od Dominika Stroukala ­- https:­/­/roklen24.cz­/a­/SYZDr­/bitcoin­-ma­-opacny­-problem­-v­-budoucnosti­-bude­-palit­-malo­-elektriny ... všechna média, která o kryptoměnách ví prd a jenom straší, by si to měla přečíst. Samozřejmě, je to jen názor, ale nedává to snad smysl? Pokud jde o těžbu tak to už je pasé, teda aspoň pro mě. Před pár lety to ještě šlo, ale teď? Bych musel mít jiný prachy, abych to mohl rozjet. Už to není pro mě. Možná nějaký mini coiny, jen tak for fun. Jinak just for info, dnes jsem četl rozhovor se zakladatelem simplecoinu. Ano simplecoinu. Nebo teda já se tomu divil, myslel jsem, že takový lidi rozhovory nedávají. Pokud jste z toho stejně tak vykulený jako já, tak můžete mrknout https:­/­/finex.cz­/rozhovor­-zakladatel­-simplecoin­-jsme­-na­-potencialnim­-dne­/
Odpovědět1  0
Choakinek (1548) | 13.4.20195:23
Rozhodně pozitivní zpráva! Je jasné, že komunistická strana označí za zpátečnické výhradně to, co ji ohrožuje na existenci ;­-­).
Odpovědět0  0
potooczech (345) | 11.4.20197:20
Hlavní důvod je spíše v tom, že Čína dlouhodobě bojuje s tím, že její obyvatelé využívají BTC a jiné měny, aby se dostali k dolarům nad rámec oficiálně povoleného množství. Plus samozřejmě BTC umožňuje ve své podstatě ukrýt i velké obnosy peněz tak, že vám je nikdo nesebere a případně ani nevypátrá. A korupce je v Číně obrovský problém od stranických špiček až po běžné lidi na ulici.
Vláda se prostě bojí, že s BTC ztrácí část kontroly nad svými obyvateli, které jinak detailně sleduje a monitoruje doslova každý jejich krok a v podstatě jejich chvoání hodnotí bodovým systémem, který pak rozhoduje o jejich životě. Se životním prostředím tohle vůbec nesouvisí.
Odpovědět2  2
asip80 (1164) | 11.4.20198:14
I to je mozne, ale at je pravy duvod jakykoliv tak se konecne nekdo rozhoupal vykrocit spravnym smerem a hlavne ze v EU maji ekologie plnou hubu, ale zakladni problemy neresi ..
Odpovědět2  1
Pali P. (95) | 10.4.201920:01
Veď celá ­"ťažba­" kryptomien je nezmysel. To fakt už nevieme čo s energiou a takto ju vyhadzujeme von oknom? Pre nič?
Odpovědět4  0
tomas.p (27) | 11.4.20196:11
Je to jen spekulativní hračka, která na své fungování extrémně čerpá zdroje energie. Vůbec se číňanům nedivím.
Odpovědět2  0
Choakinek (1548) | 13.4.201918:56
Elektřina je pochopitelně zdroj energie jako každý jiný a za na něj se co? Za něj se samozřejmě platí. Tak nechápu, proč tě to vzrušuje? Tzv. těžaři kryptoměn za svou spotřebu el. energie pochopitelně zaplatí.

Že něco není zadarmo je zároveň regulátorem spotřeby čehokoliv. V případě těžby kryptoměn tento fakt souvisí zejména s nesmyslnými černými scénáři o tom, že někdy v budoucnu se kvůli kryptoměnám ­"propálí­" nějaké obří procento elektřiny. Více viz zde:

https:­/­/www.mall.tv­/kdo­-to­-plati­/ohrozi­-tezba­-bitcoinu­-nasi­-planetu

Tyto černé scénáře jsou pochopitelně naprostý nesmysl!
Odpovědět1  0
Choakinek (1548) | 13.4.201918:58
Tzv. těžba kryptoměn je pro svět kryptoměn naopak zcela klíčová.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.