reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

The Boring Company dokončila ražení druhého tunelu v Las Vegas

15.5.2020, Milan Šurkala, aktualita
The Boring Company dokončila ražení druhého tunelu v Las Vegas
Las Vegas Convention Center Loop je projekt dvou tunelů pod konferenčním centrem v Las Vegas, kde se koná třeba i tradiční CES. The Boring Company Elona Muska zde právě dokončila ražení druhého tunelu pro dopravu návštěvníků.
The Boring Company je jednou z mnoha společností, které má pod palcem kontroverzní Elon Musk. Vedení konferenčního centra Las Vegas Convention and Vistors Authority (LVCVA) a Musk oznámili projekt Las Vegas Convention Center Loop (LVCC Loop) v březnu minulého roku a v letošním únoru byl dokončen první z tunelů. Jen o čtvrt roku později, tedy v těchto dnech, bylo dokončeno ražení i druhého tunelu. Tyto dva tunely by měly sloužit k dopravě návštěvníků po centru a zkrátit tak přesuny lidí. Běžně to trvá okolo 15 minut, nyní by vše mělo být možné do dvou minut.
 
The Boring Company Las Vegas
 
Počítá se s tím, že by se za hodinu mohlo tímto způsobem přepravit okolo 4000 návštěvníků, přičemž základním dopravním prostředkem by měla být autonomní vozítka, která pojmou 12 až 16 lidí a která se mohou i řetězit za sebou pro tvorbu jakýchsi vlaků. Hovoří se ale o tom, že by tu mohly jezdit i standardní Tesly Model 3 nebo Model X. Ze začátku budou tyto vozy řídit normální řidiči, ale Tesla pochopitelně počítá s brzkým nástupem autonomního řízení. Pochopitelně se vše otestuje řádně před tím, než začne ostrý provoz.
 
Tesla Model 3
ilustrační foto, boringcompany.com
 
Projekt si má vyžádat mezi 52,5 milionu USD (48,6 milionu má mít na svědomí The Boring Company) a připraven má být na CES 2021, který se bude konat v lednu roku 2021. Nyní se pracuje na třech nástupních stanicích, které budou na dráze (dvě na koncích, jedna uprostřed). Další projekty počítají s navázáním LVCCL na další síť pod Las Vegas, která má vést až na letiště McCarran International Airport.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama