reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.2.2019, Jan Vítek, aktualita
Nedávno lidé z Vox Media/The Verge znovu vytáhli na světlo světa věc, kterou už raději měli nechat spát. Kvůli údajnému porušení vlastnických práv nechávali YouTube mazat kritická videa. Lidé se začali bránit a The Verge ustoupil, ale chybu uznat nechce.
durib (290) | 18.2.201920:21
Jako největší problém vidím právě to preventivní pozastavení zobrazování videa. Reakční videa totiž mají krátkou zájmovou životnost, protože za půl měsíce se už zase ­"mluví­" o něčem jiném. Takže typicky někdo třeba udělá nelichotivou recenzi filmu a studio si nárokuje práva. Video s recenzí se pozastaví a měsíc se autor handrkuje o fair use. Za ten měsíc je ale daná recenze již neaktuální, protože mezitím si na film zašla už spousta lidí. Video je sice k dispozici, ale studio ve skutečnosti vyhrálo.
Odpovědět0  1
komplikator (640) | 18.2.201914:37
YT ty videa nemaže, ale pozastaví, YT vždy čeká na vyjádření druhé strany, kdyby ne, byla by to anarchie, podobné případy už se na YT staly a řešily to soudy.

Problém tady je v tom jak funguje YT a v zásadě není problém poměrně snadno na něčí kanál útočit, označování těch videí jako porušujících copyright totiž může probíhat i automaticky. 3 striky během 3 měsíců může vést ke zrušení celého kanálu.

V tomto případě Verge tvrdila že video není použito v rámci fair use, ještě to reakční video označili za rastitické.

Zažil jsem útoky na YT kanál protože autor používal například nějaký SW nelegálně, aktuálně například LinusTechTips vznesl celkem 7 stížností na videa Carey Holzmana... Tyhle věci se dějí dnes a denně, v případě Verge šlo však hlavně o ­"pomstu­" než o seriozní počin a reálně si spíše ublížili.
Odpovědět0  0
pepanlebeda (1) | 19.2.201914:49
"Zažil jsem útoky na YT kanál protože autor používal například nějaký SW nelegálně, aktuálně například LinusTechTips vznesl celkem 7 stížností na videa Carey Holzmana... Tyhle věci se dějí dnes a denně, v případě Verge šlo však hlavně o ​­"pomstu​­" než o seriozní počin a reálně si spíše ublížili.­"

Pozor na tahle křivé nařčení cílené na linus tech tips
LTT nevznesl žádné stížnosti, udělal to youtube automat.
bohužel youtube automat automaticky prohledává videa a copiright přisoudí tomu co video přidal jako první a u ostatních si myslí, že jsou neautorizované kopie.

velký rozdíl je mezi tímto automatem, který video nezakáže, pouze dočasně přesměrovává výdělky z reklamy a lze proti tomu podat velice rychle protest
a cíleným označením videa a žádostí o ztažení videa. tím nejen dojde k zablokování videa, ale celý kanál je postihnutý ­(například nemožností livestreamu)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.