reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thecus uvádí NAS server N4800Eco se sníženou spotřebou

8.10.2012, Jan Vítek, aktualita
Thecus uvádí NAS server N4800Eco se sníženou spotřebou
Pokud hledáte NAS server, který je zaměřen na energeticky úsporný provoz, můžete se podívat do nabídky firmy Thecus. Ta představuje nástupce modelu N4800 s označením N4800Eco, který je také založen na procesoru Intel Atom a dále má ve výbavě...
Pokud hledáte NAS server, který je zaměřen na energeticky úsporný provoz, můžete se podívat do nabídky firmy Thecus. Ta představuje nástupce modelu N4800 s označením N4800Eco, který je také založen na procesoru Intel Atom a dále má ve výbavě porty USB 3.0, eSATA, výstup HDMI a dual display, ale nabízí o pětinu nižší spotřebu.





Dále tu máme také dva porty RJ-45 pro připojení k 1Gbps Ethernetu, přičemž ty můžeme zkombinovat pro spojení jejich propustnosti, o bezpečnost se má postarat McAffee Antivirus Protection a celé to poběží na operačním systému ThecusOS 5.0.





ThecusOS 5.0 slibuje zařazení inovativních funkci jako Data Burn nebo Data Guard. Ta první umí vypálit důležitá data pomocí mechaniky připojení přes rozhraní USB a pak tu je Data Guard jako zálohovací řešení využívající lokální i vzdálená úložiště. Díky obrazovým rozhraním a USB můžeme k N4800Eco připojit monitor, klávesnici a myš a ovládat jej jako normální počítač. Existuje pak možnost rovnou přehrávat videa, hudbu, apod.

Přístup z mobilních zařízení pak zajistí T-OnTheGo, čili mobilní aplikace pro správu dat i využití multimédií. Majitelé iPadu či iPhonu si mohou zase synchronizovat vybraná data. Ještě jsme se ale nezmínili o podpoře pevných disků. Ty nový Thecus pojme až čtyři, a to 3,5" i 2,5" modely s rozhraním SATA a celkovou kapacitou až 16 TB. Konfigurovat je můžeme do polí RAID 0, 1, 5, 6, 10, JBOD (až tři pole).

Zdroj: TZ Thecus
reklama