reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermalright HR-22: pasivní procesorový chladič

29.10.2013, Jan Vítek, aktualita
Thermalright HR-22: pasivní procesorový chladič
Společnost Thermalright si připravila nový procesorový chladič HR-22, který nevypadá na žádné ořezávátko. Jeho konstrukce je sice klasická věžovitá, ovšem plocha žeber by mohla vydat za dva. Máme tu totiž celkem osm 6mm duálních heatpipe,...
Společnost Thermalright si připravila nový procesorový chladič HR-22, který nevypadá na žádné ořezávátko. Jeho konstrukce je sice klasická věžovitá, ovšem plocha žeber by mohla vydat za dva. Máme tu totiž celkem osm 6mm duálních heatpipe, které protínají obrovskou aktivní plochu, na jejíž profouknutí si však nebudeme muset připravit kvalitní ventilátor, neboť tento chladič je prezentován jako pasivní.





Thermalright HR-22 patří do série HighRiser, což obvykle znamená, že jsou jeho žebra protknuta velkým množstvím otvorů, skrz něž může proudit vzduch pro lepší efektivitu chlazení. Výrobce to nazývá DPAS (directed passive airflow system).





Co se týče technických podrovností, pak rozměry chladiče jsou 120 x 150 x 159 mm, hmotnost slušných 1,12 kg a podporovány jsou všechny moderní sockety, čili LGA2011, LGA115x, LGA1366, AM3+/AM3, a FM2+/FM2. Thermalright tento chladič prezentuje jako pasivní, čili by pro chlazení procesorů měly stačit i skříňové ventilátory, přičemž se přímo nabízí využití zadního i vrchního, jak ukazuje fotografie výše. Ani ve specifikacích pak není uvedeno, zda bude vůbec výrobcem umožněno přimontovat nějaký ventilátor přímo na chladič, ovšem dle něj to nebude ani nutné, protože i ve své základní podobě má HR-22 stačit i na nejnovější hi-end procesory Intel a AMD. Otázkou je, zda to platí i pro sérii AMD FX-9000 s TDP 220 W.





Zdroj: TZ Thermalright
reklama