reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermalright představuje nový pasivní chladič pro VGA

3.10.2006, Jan Vítek, aktualita
Thermalright představuje nový pasivní chladič pro VGA
HR-03 VGA chladič se nedávno objevil v nabídce Thermalrightu. Jedná se o stříbrný pasivní chladič se čtyřmi heatpipe, které jsou ovšem po dvojicích rozděleny do dvou táborů. Heatpipe umístěné ve středu se otáčí pouze jednou do písmene U,...
HR-03 VGA chladič se nedávno objevil v nabídce Thermalrightu. Jedná se o stříbrný pasivní chladič se čtyřmi heatpipe, které jsou ovšem po dvojicích rozděleny do dvou táborů. Heatpipe umístěné ve středu se otáčí pouze jednou do písmene U, aby se napojily na žebra, ale postranní dvojice se otočí hned dvakrát do písmene N a žebry tak prochází celkem dvakrát.



Tato konfigurace by měla zajistit kvalitní rozvod tepelné energie z čipu grafické karty na její lícovou stranu, tedy nahoru, aby mohlo teplo nerušeně stoupat. Chladič ale nemusíte provozovat pouze pasivně, je zde i možnost připojení 92mm ventilátoru, a tím i podstatné zvýšení chladicího výkonu, ovšem také za cenu markantního zvýšení nároků na prostor. Thermalright uvedl, že s pasivním chladičem byl schopen provozovat kartu nVidia 7950GT, kde byly teploty srovnatelné s originálním chlazením. Jenže tento systém měl jistě zajištěn kvalitní oběh okolního vzduchu, což je pochopitelné a výrobce to ve své zprávě i uvádí (nutné je chladič umístit poblíž ventilátoru CPU, nebo zadního vyfukujícího ventilátoru). Tento chladič se také chlubí snadnou instalací, což bych uvítal, protože mám ještě v živé paměti peklo, které mi přichystal Thermalright V1 Ultra. Ten kvůli nekvalitnímu a nelícujícímu retenčnímu mechanismu na naši GeForce 7800GTX v podstatě ani nešel kvalitně nainstalovat.

Zdroj: Thermalright
reklama