reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermalright vyrobil chladič pro GeForce 8800

28.2.2007, Jan Vítek, aktualita
Thermalright vyrobil chladič pro GeForce 8800
Originální chladič grafických karet GeForce 8800 je sám o sobě velmi slušný, ale není důvod, proč bychom si nemohli pořídit ještě lepší. Právě takový výrobek představuje známý výrobce Thermalright s názvem HR-03 Plus 8800. Lidé z firmy sice...
Originální chladič grafických karet GeForce 8800 je sám o sobě velmi slušný, ale není důvod, proč bychom si nemohli pořídit ještě lepší. Právě takový výrobek představuje známý výrobce Thermalright s názvem HR-03 Plus 8800. Lidé z firmy sice prý zkoušeli použít originální HR-03, avšak ten nesplnil jejich očekávání, proto se "urychleně vrátili k rýsovacím prknům", aby vymysleli něco lepšího.



HR-03 Plus je tedy navržen tak, aby byl schopný odvést 300 W tepelné energie, které dokáží nejvýkonnější karty série GeForce 8800 produkovat. Tento chladič tak nabízí šest samostatných heatpipe a velkou aktivní plochu pro odvod tepla do okolního vzduchu. Firma se dokonce chlubí, že tento chladič může konkurovat i některým vodním VGA chladičům, což ale není takový problém, když si uvědomíme, jak některé z nich vypadají. Zvětšena byla také základna chladiče, aby bez problémů pokryla velký čip 8800. HR-03 Plus o rozměrech 133 x 156 x 38 s hmotností 410 g však sám o sobě nemůže tak výkonné karty uchladit, a tak je zapotřebí ještě ventilátor o hraně 92mm. O tom se však zpráva ani stránky nezmiňují, takže si jej asi budete muset pořídit zvlášť.

Zde si můžete prohlédnout instalaci HR-03 Plus v obrázcích.

Zdroj: Thermalright
reklama