reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake Core V1: vzdušná skříň pro Mini ITX

30.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake Core V1: vzdušná skříň pro Mini ITX
Thermaltake si připravil malou skříň pro systémy založené na deskách formátu Mini ITX. Jedná se o model Core V1, který navazuje na model Core V71 jako skříň určená pro malé, ale výkonné sestavy.
Pokud se můžeme orientovat dle počtu nových skříní pro základní desky Mini-ITX a výkonné grafické karty, pak lze říci, že jejich obliba prudce stoupá. Snad již každý důležitý výrobce skříní má svůj podobný model a někteří jich mají rovnou několik. Thermaltake Core V1 je jedním z takových, který může nést sice jen malou základní desku, ale dlouhou a výkonnou grafickou kartu, vysoký procesorový chladič a výkonný napájecí zdroj. To ostatně dobře ilustruje druhá fotografie, na níž můžeme tyto komponenty vidět. Zmíněný model Core V71 je však typ Full Tower, ale s novou Core V1 sdílí designové pojetí.





Samotná skříň Thermaltake Core V1 vypadá velmi jednoduše. Aby zvládla uchladit výkonný hardware, je děravá jako řešeto, což nutně bude mít dopad v zanášení prachem, takže ji bude třeba častěji čistit. Alespoň že zdroj má k dispozici prachový filtr. O chlazení se postará především přední 200mm ventilátor pracující na 800 RPM, na jehož pozici lze namontovat radiátor vodního chlazení (120mm nebo 140mm). Vzadu pak máme už jen dvě pozice pro 80mm ventilátory. Design skříně je prostý. Máme tu děrovaný přední zaoblený panel s logem výrobce, na bocích průduchy a nahoře velké plexi. Na levé straně předního panelu pak najdeme potřebná tlačítka, stavové LED a také dva USB 3.0 a dva audio konektory.





Uvnitř je skříň rozdělena do dvou pater, přičemž dolní si zabere především napájecí zdroj a v horním pak máme desku a ostatní důležité komponenty. Pro dva pevné disky a dvě SSD jsou připraveny pozice v pravé části skříně, přičemž ty zasahují do obou pater, jak ukazuje následující fotografie. Oba šuplíky tak mohou nést jedno 3,5" a jedno 2,5" zařízení či snad případně i dvě 2,5".





Celkové rozměry skříně jsou 276 x 260 x 316 mm, přičemž hmotnost výrobce neuvedl. Co se týče prostoru pro komponenty, pak procesorový chladič může mít na výšku 140 mm, což tedy vyloučí snad všechny věžovité modely se 120mm ventilátorem a spíše bychom se měli poohlédnout po nějakém s 92mm ventilátorem. Napájecí zdroj může mít na hloubku maximálně 200 mm a grafická karta 255 až 285 mm. A na čem to záleží? Jak ukazuje následující obrázek, nejspíše na tom, zda se karta vejde do otvoru v předním panelu, který je vyříznutý hned vedle pozice ventilátoru.





Skříň zatím na náš trh nedorazila a Thermaltake o tom nic bližšího neprozradil, stejně jako o její ceně.

Zdroj: TZ Thermaltake
reklama