reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake Core X9 Snow: kostka pro výkonné sestavy

23.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake Core X9 Snow: kostka pro výkonné sestavy
Thermaltake si připravil velkou skříň Core X9 Snow Edition typu kostka (cube), která je určena pro velmi výkonné sestavy založené na desce formátu Extended ATX. Najdeme v ní také mnoho prostoru pro velké radiátory vodního chlazení.
Thermaltake Core X9 Snow Edition je tedy bílá verze skříně Core X9, která je určena pro náročné uživatele a jejich objemné sestavy založené na základní desce E-ATX (Extended ATX). Je tedy zřejmé, že není určena pro běžné sestavy, však pro ně by nabídla příliš velký luxus a zůstal by v ní jen nevyužitý prostor.





Skříň je tedy celá bílá a celou její přední část pokrývá děrovaný panel, skrz nějž může nasávat vzduch, ovšem to může i skrz řadu jiných otvorů, však třeba pravá bočnice je děrovaná jako řešeto a ventilátory můžeme nasázet ve velkém také do vrchního panelu, jak můžeme vidět z jedné fotografie. V přední části skříně, respektive na boku předního panelu, je obvyklý panel, kde máme tentokrát čtyři porty USB 3.0, dva audio a tlačítka s kontrolkami.





Thermaltake také uvádí, že přední I/O panel je vyměnitelný, stejně jako okno v levé bočnici. To ale znamená pouze to, že můžeme prohodit bočnice a panel s porty dát z levé strany na pravou. Interiér skříně je ale plně modulární, což znamená, že z něj můžeme odšroubovat v podstatě vše, tedy veškeré pozice pro disky, SSD a mechaniky, ventilátorové pozice i tray. Zbyde nám tak jen holá skříň se dvěma nosníky, které ohraničují prostor vrchní a spodní části.





Uvnitř je tak prostor rozdělen klasicky na větší vrchní část pro základní desku, její komponenty a také tu jsou tři externí mechanikové pozice. Dole je prostor pro zdroj, disky a SSD, přičemž v obou komorách je ho více než dost. Však grafické karty mohou mít na délku až 590 mm, procesorový chladič na výšku 250 mm a zdroj může být hluboký 200 mm, takže v podstatě nejsme omezeni. Navíc můžeme do boků vměstnat i dva 600mm radiátory vodního chlazení, přičemž přední panel může nést 120, 140 nebo 200 mm ventilátory nebo příslušné radiátory. Celkově se do této skříně vejde najednou až 20 ventilátorů, což už je skoro absurdní.





Interiér skříně si ale díky možnosti odšroubovat veškeré prvky můžeme upravit dle libosti. Pokud ale nic neodšroubujeme, můžeme dovnitř vměstnat tři mechaniky, až sedm pevných disků nebo osm SSD. Celkové rozměry skříně jsou 502 x 380 x 640 mm (V x Š x H), hmotnost uvedena není. Pokud ale máte zájem o menší model, Thermaltake nabízí podobné skříně pro Micro ATX (Core X2) nebo i pro Mini ITX (Core X1). Jejich srovnání naleznete na jeho stránkách (viz zdroj).





Cena bílé Core X9 byla stanovena na 180 USD, zatímco klasická černá je o 10 dolarů levnější.

Zdroj: TZ Thermaltake
reklama