reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake kopíruje cizí produkty, CaseLabs toho mají dost

5.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake kopíruje cizí produkty, CaseLabs toho mají dost
Společnost Thermaltake přicestovala na letošní Computex s produkty, které zvedly ze židle především designéry z firmy CaseLabs. Nedávno Thermaltake přišel také se skříní Suppressor F51, jež je nápadně podobná Fractal Design Define R5.
Thermaltake Suppressor F51 má být tedy také zástupcem tzv. tichých skříní a i když tyto modely obvykle mají minimalistický design, který nedovoluje příliš velké odlišnosti, podobnost se skříní Fractal Design Define R5 je v tomto případě více než napádná. Thermaltake by přitom měl na okopírování Define R5 dostatek času, neboť tato skříň se na trh dostala již v prosinci 2014.





Již dříve bylo firmě Thermaltake vyčítáno, že kopíruje cizí produkty, například ventilátory Corsair Air Series měly nápadně připomínat Thermaltake Riiing Series, vodní blok Pacific W2 pro CPU je v podstatě stejný produkt jako Apogee XL od Swiftechu, atd. V těchto případech ale nelze hned mluvit o plagiátorství, však je dobře známo, že některé firmy mohou své produkty vyrábět i pro jiné, které si na ně prostě jen umístí své logo, to není nic výjimečného a odsouzeníhodného.





V případě skříní z Computexu 2015 jde ale o něco jiného, neboť ty vyvolaly ostrou reakci společnosti CaseLabs, jejíž modely mají kopírovat. Jedná se o skříně CaseLabs Merlin SM8 a Magnum TH10, jež si můžeme porovnat s protějšky od firmy Thermaltake.




- klikněte pro zvětšení -


Jde opravdu o velmi podobné skříně, které měl ve firmě Thermaltake navrhnout Case Designer Shannon Robb a jde o nové "TT premium line W series extreme chassis".




- klikněte pro zvětšení -


Firma CaseLabs již v reakci na to zveřejnila na sociálních serverech reakci Kevina Keatinga, v níž Shannona Robba obviňuje z krádeže konceptů, a to nejen těchto dvou skříní, ale také modelů řady Mercury. Kevin v odpovědi pokračuje s vyprávěním, jak Shannon Robb přišel na PDXLAN 23 k jejich stánku, pochválil vystavené skříně se rčením, že by si přál, aby jeho firma vyráběla také takové. Následně si chtěl skříně nafotit, což mu nebylo umožněno, tak jen suše prohlásil, že si je tedy pořídí, až budou na trhu. Dále se Robb ještě na PDXLAN 24 setkal se skříní Mercury S3, do níž instaloval sestavu pro Sapphire.

Na PDXLAN 25 Thermaltake ohlásil příchod skříní Core X1, X2 a X9 s modulárním designem, okny na obou stranách, odnímatelným rámečkem pro radiátor, které mohly být vrstveny na sebe (podobně jako CM HAF Stacker), což je vše identické se skříněmi CaseLabs Mercury. Nyní byly představeny na Computexu další skříně Thermaltake a ukázalo se, že jde o další kopie modelů od CaseLabs. Firma si tedy vysloužila reakci od CaseLabs, což je pouze malá rodinná firma založená ve Spojených státech, čili není moc pravděpodobné, že učiní další kroky, které by velkého Tchaj-wanského výrobce s továrnami v Číně nějak bolely.

Zdroj: Legitreviews
reklama