reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake nabízí prodlužovačku pro PCIe 3.0

20.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake nabízí prodlužovačku pro PCIe 3.0
Thermaltake zařadil do své nabídky nový prodlužovací kabel, který zákazníkům umožní lépe vystavit grafickou kartu na odiv. Může nám ale také pomoci sestavit si počítač s větší mírou flexibility, což se bude opět hodit modderům.
Díky prodlužovacím kabelům, jako je tento nový od Thermaltake, tak nemusíme zasunout kartu pouze do slotu, a tedy ji umístit kolmo na základní desku. Můžeme si sestavit počítač, kde bude karta třeba v jedné rovině s deskou, díky čemuž může být výsledný počítač výkonný, a přitom malý a především tenký.





Nejde tak pouze o to, abychom kartu mohli umístit tak, aby byla co nejvíce na očích, třeba hned za prosklenou bočnicí. Jde všeobecně o užitečný doplněk pro modifikované sestavy. Thermaltake PCI-Express extender si budeme moci koupit ve třech provedeních, která se budou lišit svou délkou: 300, 600 a dokonce 1000 mm.





Jde v podstatě o jednoduchý plochý kabel, kde je každý vodič individuálně zaplášťován a celek je pak rozdělen na pět několikažilových pásků. Thermaltake nás přitom ujišťuje, že s přenosem signálu a jeho integritou nebude problém ani u nejdelšího kabelu, takže pokud využijeme kartu nepotřebující dodatečné napájení, můžeme si ji teoreticky třeba umístit a provozovat vedle skříně na stole, pokud budeme chtít. Nicméně zda to opravdu bude fungovat i s ohledem na dostatek energie ze slotu, toť otázka.





Nicméně na to, že by tento kabel fungoval i s budoucím rozhraním PCI Express 4.0 můžeme zapomenout. Toto rozhraní už bylo pozdrženo, což jde částečně na vrub i toho, že navýšení propustnosti na dvojnásobek (16 GT/s na linku) se neobešlo bez problémů. Vyžadovány jsou totiž zesilovače signálu už na samotných základních deskách.

Thermaltaké také své kabely nenabízí zrovna za hubičku. Nejkratší 300mm verze přijde na 70 dolarů, 600mm koupíme za 85 dolarů a metrovou už za 110 dolarů. A to je celkem dost za kus plochého kabelu.

Zdroj: Extremetech
reklama