reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake Water 3.0 Ultimate slibuje vysoký výkon chlazení

28.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake Water 3.0 Ultimate slibuje vysoký výkon chlazení
Thermaltake již má zkušenosti s integrovanými vodními chladiči a nyní si pro náročnější uživatele připravil model Water 3.0 Ultimate. Ten se může pochlubit především velký radiátorem pro tři ventilátory.
Už mnoho počítačových skříní nabízí ve svém vrchním panelu dostatek prostoru pro instalaci až 360mm raditátoru vodního chlazení, což znamená, že takový radiátor je určen pro tři 120mm ventilátory. Délka jeho těla však je vždy o něco větší, s čímž je třeba před instalací počítat.





Thermaltake Water 3.0 Ultimate umožní na svůj radiátor namontovat až šest ventilátorů, čili tři z obou stran, ovšem tím značně naroste jeho tloušťka a také hlučnost. Jinak se jedná o celkem běžný integrovaný vodní chladič, jehož základní modul s vodním blokem a pumpou vypadá na to, že tím pravým výrobcem není samotný Thermaltake, ale známý Asetek.

Vodní blok je samozřejmě měděný, přičemž radiátor bude zase hliníkový. Korozi zabrání již v okruhu napuštěné chladicí médium, které nebude po dobu životnosti chladiče doplňovat a ani to nebude dost dobře možné, či přinejmenším snadné. Thermaltake k chlazení dodá tři své 120mm ventilátory, které mohou díky řízení PWM pracovat na 1000 až 2000 RPM. Montáž je možná na všechny aktuální sockety Intel a AMD.

Co se týče ceny, o té se Thermaltake nezmínil. Můžeme ale očekávat, že nebude nijak nízká, neboť model Thermaltake Water 3.0 Extreme se 240mm radiátorem přijde na cca 3300 Kč, takže můžeme čekat, že se cena dotkne či překročí hranici 4000 Kč.

Zdroj: Hexus.net
reklama