Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ThinkCentre Edge E92z a E72z: All in One pro profesionály

24.7.2012, Jan Vítek, aktualita
ThinkCentre Edge E92z a E72z: All in One pro profesionály
Lenovo si po nedávno představených All in One počítačích pro domácnosti připravilo i modely pro domácnosti, které patří do řady ThinkCentre Edge. Konkrétně jde o dva modely E92z a E72z, které mají nabídnout malé rozměry, vysoký výkon a užitečné...
Lenovo si po nedávno představených All in One počítačích pro domácnosti připravilo i modely pro domácnosti, které patří do řady ThinkCentre Edge. Konkrétně jde o dva modely E92z a E72z, které mají nabídnout malé rozměry, vysoký výkon a užitečné funkce. Nejvíce se mají hodit pro kanceláře, malé a střední podniky.





Tam ocení třeba také funkci pro okamžitý start spojenou se známou technologií Lenovo Enhanced Experience 3.0 pro Windows 7. Samotný ThinkCentre Edge E92z ke vybaven širokoúhlým 21,5" displejem s rozlišením Full HD, jenž má dle popisu být založen na jiné technologii než TN. Dále se v něm uplatní i čtyřjádrové Core i7, až 16 GB DDR3 RAM a volitelně také samostatná grafická karta AMD Radeon s 2 GB paměti. Počítač také může přijít s mechanikou Blu-ray a podporuje HDMI a streamování obrazu přes Wi-Fi.





ThinkCentre Edge E72z je označen za všestranný model s 20" obrazovkou. Jeho maximem jsou procesory Core i5 se čtyřmi jádry, až 8 GB paměti, jinak mají být jeho možnosti víceméně stejné jako u E92z.

Oba počítače doplňuje bezdrátová voděodolná klávesnice s místem pod displejem a snad se soudě podle doprovodných obrázků nezapomnělo ani na myš. ThinkCentre Edge E92z bude k dispozici na českém trhu od srpna za cenu od 14380 Kč bez DPH a ThinkCentre Edge E72z startuje na 9870 Kč bez DPH.

Zdroj: TZ Lenovo