reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.8.2020, Milan Šurkala, aktualita
Čínská sociální síť TikTok to má v USA hodně těžké a už brzy zde bude patrně zakázána. To vše má být kvůli špehování uživatelů a zasílání dat do Číny. Nyní vyšlo najevo, že aplikace tajně získávala MAC adresy lidí.
Derryk (215) | 14.8.202010:00
"TikTok se navíc hodně snažil, aby se na to nepřišlo, a tak tyto údaje šifrovaně zasílal při komunikaci se servery.­"
A kdyby to posílal nešifrovaně byl by problém, že nechrání osobní data, jako mělo­/má­(?­) Xiaomi. :D
Odpovědět2  0
doriel (497) | 14.8.202010:28
Bez souhlasu nesmí nikdo sbírat žádná data,a už tuplem ne v Evropě ­(GDPR­).
V Číně to neznají, tak to holt zaprogramují do jádra.. :­) a Američani si při své omezenosti zase myslí, že jim projde všechno. Velký bratr se díval, dívá a dívat bude. Jde jen o to, jak moc jste pro velkého bratra zajímaví :)
Odpovědět0  0
doriel (497) | 14.8.20209:39
Nezakážou ho, jen se s ním nesmí nikdo bratřit:

The POTUS will issue an executive order banning US companies from dealing with TikTok and related companies. This is not a ban on TikTok but it means US property owners renting property to TikTok will be penalised, etc. What this means for TikTok­'s 1000 or so US employees is anyone­'s guess.
Odpovědět0  0
hurvinek (63) | 14.8.20207:06
Nic nového pod sluncem. To že Čínský software a hardware je bezpečnostním rizikem nezpochybňuje snad nikdo, kdo nemá mozek vymytý komunistickou propagandou. Užiteční idoti se mohou snažit tvrdit, že když Čína zakazuje americké služby, porušuje patenty a krade technologie, je to v pořádku a když američané v odvětě po delší době zavedou protiopatření, jsou to zločinci, ale každý rozumný člověk se těmto blábolům jen vysměje. Jak vážně musí být člověk pokřivený, aby nedůstojně lezl do análu diktátorským režimům a zasvětil svůj život prosazování lží a propagandy? Na to znají odpověď jen zdejší vlastizrádci, ale ti to neprozradí. Notičky z východu jim to zakazují.
Odpovědět4  4
wrah666 (6205) | 14.8.20207:26
Nic nového pod sluncem, že KAŽDÁ aplikace nebo i jen webová stránka nějak identifikuje svého uživatele.
PS: Tobě v tom ­"demokratickém­" nadšení nepřijde vůbec divné, že se ­"na přestupek­" přijde až po tom, co Trump vyhlásil zákaz? Natož, že se na něj ­"přijde­" až v doběš, kdy to dotyčné aplikace prokazatelně nedělá a tím pádem se ani nedá ověřit, že to vůbec kdy dělala? Máš alespoň tolik slušnosti, abys přiznal, že je to velmi příhodný ­"objev­"?
Odpovědět3  3
hurvinek (63) | 14.8.20208:31
Obávám se, že jakožto prokazatelný vlastizrádce a člověk zde dlouhodobě šířící propagandu a schvalucící zvěrstva ses opět ukázal jako omezený demagog. Nikdo nepochybuje, že jde o obchodní válku, ale o válku, kterou začali Čínané. Na tom, že američanům došla trpělivost s Čínským zločiným režimem a nyní rádi na Čínu použijí páky v podobně nešvarů, které jí dříve tolerovali, není nic špatného. Jedné co je zde špatného jsi ty. Ubožák, který neopomene pod každým politicky zabarveným článkem plivnou na západní společnost a který se může strhat, aby pomocí lží a demagogie obhajoval a popíral zločiny Ruska a Číny. Každý si zde pamatuje, jak si přirovnával Havla k Hitlerovi a pronášel další podobná ­"moudra­". Jsi odpad společnosti a naprosté morální bahno. Je smutné, jak si člověk může nechat vymýt mozek a pak po zbytek života šířit kolem sebe nenávist a propagovat zločiné reřimy.
Odpovědět4  4
asip80 (1167) | 14.8.20208:48
- ty jsi takový mamlas, že ani nevíš co to znamená ..
- jedné zločinné velmoci­(USA­) došla trpělivost s druhou­(PRC­) a co s tím hodláš dělat a kterému zločinci vlezeš do zadku ?
- jestli ti fakta připadají jako propagadna a demagogie, tak nejsi úplně v pořádku :­) Pravda ­"vám­" asi nevoní :­)
- nevím co pronášel o Havlovi, ale příklad cnosti to zrovna nebyl ­(mimo jiné ruka ruku myla s oligarchou jen díky tomu, že ho zafinancoval + zázrakem s jeho kamarádíčkem prolomili Benešovy dekrety..což se kolaburující šlechtě daří i v současnosti ..prostě to byl ­"bomarďák­")


Odpovědět2  2
hurvinek (63) | 14.8.20209:09
Další prostoduchý chudáček, který nechápe význam slova pravda a fakt, ale zato si ve slabikáři našel slovíčko malmlas a dělá chytrého. Je mi tě líto. Omezení lidé jako ty si často myslí, jak jsou chytří.

Prohlásit o USA i Číně, respektivě obecnějši o stranách nějakého sporu, že jsou obě špatné, jak typická demagogie šiřitelů propagandy, kteří chtějí vypadat objektivně. To je stejně absurdní, jak hájit nacizmus tím, že oni vlastně všichni byli zlí, takže nacizmus je v pohodně. Zamysli se nad svými argumenty, než je pustíš do světa, aby ses zase neztrapnil.

Pravda je to jedné, co mi voní a proti zde brojím proti vlastizrádcům, kteří tu propagandu neustíle šíří a neví na Číně a Rusku ani zbla špatného a na západu vidí prohnilé vše. Pokud boj proti propagandě a fanatismu za přijde sám o sobě jako propaganda, je zřejmé na jaké straně stojíš. A strana poravdy to nebude.
Odpovědět2  3
asip80 (1167) | 14.8.202011:50
- tak mi to teda vysvětli, ať se pobavím nad tvou hloupostí .. ­(ale co typický bulíček, který si bez ­"googlu­" ani neškrtne, takže se ani nesnaž ­)

- Chceš tedy tvrdit, že jsou to dobráci od kosti a lezením do zadku jednomu z nich nejsi vlastizdrádce­(navíc ani nevíš co to znamená a ještě šíříš pomluvy, takže se zamysli nad tím co za hovna vypouštíš do světa :D ­) >> jestli jsi takový génius, tak mi prosím sděl čím se dopustil vlastizrady a zajisté jsi podal podmět k zahájení řízení jako správný uvědomělý občan ..

- psaním nesmyslů v internetové diskuzi toho vybojuješ ... akorát dokazuješ jaký jsi mamlas ..stojím na straně rozumu a cti...nemám potřebu lézt někomu do zadku
Odpovědět3  2
doriel (497) | 14.8.202012:23
Myslím, že v diskusních fórech většinou platí zákaz osobních útoků. Myslím, že je pak konverzace smysluplnější, když se v ní nepromítají křivdy a předsudky. Myslím, že se ještě máte co učit.
Odpovědět0  0
hurvinek (63) | 14.8.202013:36
Obávám se, že už meleš páté přes deváté a nejsi schopen vnímat sled diskuse. Nikde jsem netvrdil, že USA, respektive západní civilizace jsou dobráci od kosti, jak se mi tu snažíš podsouvat, což je u demagogů a hlupáčků jako ty typické. Celá tato diskuse je o tom, že já hájím právo američanů zakazovat čínské aplikace a omezovat čínské firmy, protože čínané dělají dlouhodobě totéž. Nehledě na fakt, že Čína je jeden z nejodpornějších režimů na světě a potírat její vliv je v pořádku i bez jakéhokoli vysvětlování. To že zdejší vlastizrádci se zde těchto i dalších diktatur opakovaně a fanaticky zastávají a dlouhodobě uráží a šíří nenávist vůči západu, ti možná imponuje, ale slušní jidé jako já těmto lidem rádi plivnou do ksichu a vysmějou se jejich blábolům.

Trochu se nad sebou zamysli a také nad tím, co píšeš. Zatím ses jen ztrapnil.
Odpovědět3  3
asip80 (1167) | 14.8.202016:05
"protože čínané dělají dlouhodobě totéž. ­"
- konkrétně by to nešlo, kterou firmu zablokovali na mezinárodní úrovni a kdy ?

- až zabanují třeba nějakou českou firmu na základě nějaké fabulace, taky to budeš obhajovat ? ­(servilnost místních občanů a úředníku je přímo děsivá­)

- za rozšíření vlivu může hlavně západ a teď se tragikomicky snaží Čínu zadupat .. která velmoc není odporná a kolik měsíců nebo let jsi žil v Číně, že děláš závěry ?

- hele když nevíš co to slovo znamená, tak ho prosím nepoužívej a nebo splň svou občanskou povinnost :­)

- jestli někdo napíše pravdu, tak je to dle tebe šíření nenávisti ..sorry ale fanatik jsi tady ty :­) Slušný člověk určitě nejsi... protože měříš dvojím metrem a u jedné stany ti lži nevadí a na druhé si chrochtáš blahem >> jsi amorální prase ..

- žádal jsem tě o něco konkrétního ohledně wrathovi vlastizrady, ale koukám, že jsi úplně mimo a jen tupě plácáš
Odpovědět2  3
hurvinek (63) | 14.8.202016:38
Zjisti si, jak je to například se službami googlu v Číně, jak čínané dlouhodobě porušují cizí patenty a podobně. Jestli chceš tato fakta popírat, jen opět dokazuješ jaký jsi fanatik a lhář. Neztrapňuj se.

Ne, ty prolhanej chudáčku. Když USA nebo kdokoli jiný bezdůvodně zabanuje českou firmu, budu je pranýřovat stejně jako každého jiného. To je přesně to o co mi jde. To vy servilně dokola bráníte diktatury a plivete na západ. Je smutné, jak máš pokřivený pohled.

Jsi demagog a retardovaný chudák. A kolik let jsi ty žil v nacistickém německu nebo na území Islámského státu? Pokud ani den, nemáš právo je kritizovat. Vidíš, jak absurdní jsou tvé argumenty. I pětileté dítě z pomocné školy by to pochopilo, ale ty s tím máš evidentně problémy. Čína jistě vzrostla i díky benevolenci západu. A to podle tebe znamená, že si těď může dělat co se jí zachce a nikdo jí nesmí kritizovat? Co to meleš? Jsi postižený?

Vím, co to slovo znamená.

Ne, ty jsi jen kus posranýho hovna. Já každému měřím stejným metrem. A to je přesně to, proč ti tak vadím.

Každý kdo zde čet diskuse delší čas, moc dobře ví, co je ten člověk zač. Stejný vlastizrádce jako Zeman a všichni jeho kamarádíčci. Opakované stalinistické názory, šíření propagandy, urážení vlastního národa a zjevná snaha propagovat komunismus, jeden z nejodpornějších režimů, který nejen zde má na svědomí miliony životů, to je dostatečný důvod.

Je mi tě líto. Jsi zaslepený chudák, který je přesvědčen o své pravdě. Co věta, to blábol a demagogie. Chudáčku.
Odpovědět3  2
asip80 (1167) | 14.8.202017:44
- tušil jsem, že vytáhneš Google a nic jiného nemáš :D btw zjisti si něco o ­"dragonfly­" co kvůli tomu google podstoupil, co koupil a kolik do toho zainvestoval a proč stopnul celý projekt, i když to pro ně byla priorita ;­) >> nikdo Googlu nezakázal podnikat v této oblasti, ale jen nastavil podmínky ­(btw on na čínské půdě dál rozvíjí i jiné obchodní činnosti­) >> už chápeš ten rozdíl trumbelíne ..BAN vs podnikat můžete dle našich platných zákonů ..

- tak a teď mi ukaž nějakou známou korporaci jedno odkud, která něco neobšlehla, neukradla, neporušila patent ... jestli ti to ty blbečku nedošlo, tak z Číny se stal bohužel jeden z lídru vývoje v mnoha technologických odvětví a tím, že tu lidi budou fňukat o tom co jim ­"západ­" za vidinou zisku dobrovolně narval do chřtánu se to nezmění :­) >> navíc má Čína promyšlenější vzdělávací systém, který produkuje specialisty a mi si ho tu dobrovolně degradujem inkluze, dětský stres, matematika zbytečná atd. atd. :­)

- takže dvojí metr jeden bezdůvodný BAN je OK, protože nemáš někoho rád :D a na druhou stranu je to špatné ... taky jsi dobrý převlékač kabátů >> průser je v tom, že se řídíš heslem ­"nehas,co tě nepálí ...­" a nedochází ti důsledky takových BANů

- Diktarůra ? víš co to vůbec je ? :D :D ty jsi komediant ..

- ty hodnotíš a nevíš .. to je sakra důkaz tvé debility .. ale koukám, že jsi sám se sebou spokojený :­) a dle tebe je mezinárodní obchod, vývoj technologií, patentování svých produktů atd. špatné >> no uff taky jsi dobré vymetlo

- hovno u cesty jsi ty :D :D protože jsi právě dokázal, že máš dvojí metr a ani si nevidíš do huby :D

- k tomu nemám co říct :­) protože meleš ničím nepodložené sračky, tak debilní hovado jako ty jsem dlouho nezažil :D ještě jsi nedodal nic konkrétního jen kupu nesmyslných propagantistických žvástů :­) je to takový problém být konkrétní ?

ti tvojí miláčkové zabíjeli i vlastní občany, douštěli se genocidy, intervencí do suverenních státu atd. atd. >> je humus jedny vrahy opěvovat a druhé zatracovat >> opět si dokázal, že neměříš stejně >> navíc řešíš dávnou minulost a v současnosti ten tvůj milovaný západ dělá neuvěřitelné prasárny i na poli základních práv a svobod .. nebylo by lepší si nejdříve zamést před vlastním prahem ?

když řekneš a­) tak je dobré­(né nezbytně nutné­) říct i b­) , ale ty tp b­) úplně překroutíš ...jsi jen hloupý z fanatizovaný demagog :­)
Odpovědět1  1
Milan Šurkala (4555) | 14.8.202017:53
Pánové. Je naprosto v pořádku, že máte odlišné názory. Je také naprosto v pořádku o nich diskutovat. Ale mohli byste, prosím, diskutovat jako dospělí lidé? Ta vaše diskuze je skutečně ubohá a kvůli tomu stylu diskuze vypadáte jako ubozí, nevyzrálí jedinci oba dva. Zbytečně se shazujete sami, ani nepotřebujete nikoho druhého, aby Vám nadával, když to ze sebe děláte sami a dobrovolně.
Odpovědět3  0
asip80 (1167) | 14.8.202018:16
pardon­(budu se to snažit omezit­) >> jen rád provokuji primitivy typu hurvinek a bavím se nad tím jak se stupňuje jejich ­"zapálenost­", když se trochu popíchnou :D
Odpovědět0  2
Milan Šurkala (4555) | 14.8.202018:49
No nevím, zda je to taková legrace. Jen jestli si uvědomujete, že o té zapálenosti to velmi podobně platí i obráceně. A upřímně řečeno, nejsem si jist, zda zrovna Vy tu prezentuje lepší kritické myšlení ­(teď nehovořím o samotném názoru, ale o stylu jeho prezentace­).

Vždycky se divím, jak jsou si lidé v této oblasti tak jistí, že zrovna oni jako jediní na světě ví, kde je pravda, že zrovna o té jejich straně mají ty správné informace, zatímco ten druhý ne. Skoro 8 miliard lidí na světě neví, která bije, ale pár Čechů na internetu si myslí, že přesně ví, kdo a jak v zákulisí tahá za nitky, která informace je hodnověrná a která ne, a chce o tom poučovat ostatní. Navíc takovým tónem. Že o tom pánové nevydáte knihu, když jste si tak jistí, jak to všechno je. Připouštíte, že obě strany dělají zvěrstva, druhému vytýkáte, že to ten druhý nebere v úvahu, ale přitom oba to děláte v té svojí. Obhajoba jednoho státu staví na tom, že stejná zvěrstva dělá ten druhý, a proto je ten druhý špatný. Tak proč potom není špatný ten první a proč je tedy podporován, když u druhého je to špatně? A stejně naopak. Celá ta Vaše diskuze je ve vysmívání se druhému, že něco dělá, a přitom děláte totéž... jen na druhou stranu.

Kde se ve vás bere ta jistota, že zrovna vy víte, jaká je pravda, když to takřka nikdo neví? Kde se ve vás bere ta jistota, že zrovna ta vaše média podávají nezkreslené informace? Nebo že zrovna Vy jako jediný na světě jste ty informace prohlédli? A tak bychom mohli pokračovat dál. Proč druhému vytýkáte to, co děláte sami? Vysmívat se, že provokujete druhého a bavíte se tím, ale vůbec si neuvědomujete, že přesně tak to funguje opačně. Kde berete tu jistotu, že zrovna Vy máte pravdu? Že zrovna Vy jako jediný na světě máte ty správné informace? Není to trochu hloupé?
Odpovědět1  1
asip80 (1167) | 14.8.202021:28
- ten jedinec tu šíří nadávky, nepravdy i pomluvy a není schopen raegovat korektně na jednoduché dotazy. To ti připadá na stejné úrovni ? :­)
- mimochodem má ­"svůj­" názor a jeho reakce jsou snadno předvídatelné >> toho nepřesvědčí nic ..tak proč se nepobavit ?
- jestli někdo první příspěvek nacpe plno komunistů, idiotů, notiček z východu apod., tak opravdu hodnota ­"copy paste­" příspěvku je rovna nule ..a zbytek taky o ničem :­)
- stačí předložit vhodné argumenty a nemám problém uznat omyl
- v Číně jsem byl v islámské zemi taky a věř, že i ty by sis raději vybral­(kdybys musel­) k žití a bytí Čínu..­(kdybys nebyl prominent­)
- kdyby ses pohyboval apoň pár let ve státním v blízkosti politiků a nebo v podnikatelském prostředí, tak bys chápal, jak to s těmi nitkami je ..
- pleteš se a mám pocit, že jsi to ani nečetl a děláš závěry :­) mimochodem zareagoval jsem poměrně neutrálně, až na jeho druhý příspěvek plný urážek, nepravd, pomluv a nikoho jsem nehájil..
- kde beru tu jistotu ? životní zkušenosti ..btw všechno si ověřuji z více médií a z oficiálních zdrojů dat­(nepředpokládám, že by si sami zhoršovali reputaci spíš naopak­).. kdyby to fungovalo i opačně, tak chodím z diskuze do diskuze a budu stylem ­"copy paste­" plnit diskuze stejnými naučenými frázemi jak kolovrátek ..a nebudu řešit jestli je to něčím podložené

- nevidíš s jakou jistotou píšou novináři a dělají hned nepodložené závěry, které vydávají za hotovou věc­(v lepším případě­) a ti fikanější ze sebe udělali komentátory, aby je nikdo nemohl popotahovat za porušení kodexu a píšou slušně řečeno velmi subjektivně a lidé to hltají a věří tomu.. nějaká diskuze, kde se vymáčkně pár kecálků, je naprosto bezvýznamná a má zanedbatelný vliv >> sám uznej, že vliv novinářů, politiků, umělců, sportovců atd. má o 99,999% větší dopad :­)
Odpovědět1  2
Milan Šurkala (4555) | 15.8.202015:31
"ten jedinec tu šíří nadávky­" A Vy snad ne? Proč poukazujete na jeho nadávky, když mu nadáváte stejně? V čem jsou jeho nadávky horší než Vaše? Proč jsou jeho nadávky problém, ale Vaše jsou OK? Jak malé děti. Vaše diskuze mi připomíná ­"Mamííí, ale Pepíček to dělá taky!!!­" Tohle je hodně nedospělé, dětinské. Takhle se sami shazovat na úroveň rozmazlených dětí... Že vás to oba baví a dobrovolně se shazujete, přitom si myslíte, jak se tím pasujete do pozice borců. Přitom činíte úplný opak a v očích ostatních jen klesáte na dno. A navíc dobrovolně. To je úplně postavené na hlavu.

"nepravdy i pomluvy­" A to rozhodl kdo, že je to nepravda? Vy? Kde máte důkaz, že to, co tu šíříte, také není nepravda? Máte 100% jistotu, že máte naprosto přesné informace? Opravdu?

"není schopen raegovat korektně­" Vy snad reagujete korektně? Nadávky, urážky, jednostranný pohled, který jednu a tutéž věc na jedné straně omlouvá, ale u druhé strany to prezentuje jako nepřekonatelné zvěrstvo. To mi moc korektní nepřijde.

mimochodem má ​­"svůj​­" názor a jeho reakce jsou snadno předvídatelné­" Nápodobně i u Vás. V ničem se zásadně nelišíte. Proč máte takový pocit, že jste lepší než on, když se chováte stejně? Cožpak to nevidíte? Kdybych neviděl autory příspěvků, podle stylu argumentace bych Vás od sebe asi nerozeznal.

"kdyby ses pohyboval apoň pár let ve státním v blízkosti politiků a nebo v podnikatelském prostředí, tak bys chápal, jak to s těmi nitkami je­" A nemáte pocit, že ta zvrácenost není na obou stranách? Nikdo si tu nedělá iluze, že jsou všechny režimy svaté a je to jen hra pár vyvolených ve všech případech, ale proč jsou nitky v jednom případě problém a v druhém případě je totéž OK? Tomu nerozumím.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 15.8.202016:30
Když holt nejzásadnější problém hurvínka je to, že je fakt jak hurvínek. Hlavu vycpanou pilinami, nemyslí, nefunguje. Jen poskakuje tak, jak ho táhnou itě a říká to, co mu diktuje loutkovodič. Akorát to vylepšil, když zrovna loutkovodič nenapoví dost rychle, tak je vždy přijetelnou reakcí vulgarita, výhrůžka a podobně. A ze stejného důvodu na něj neplatí argumenty, on prostě nemyslí.
Odpovědět1  1
Milan Šurkala (4555) | 15.8.202017:47
No mně, přijde, že tu všichni poskakujete, jak diktují vaší loutkovodiči. Jen každý z vás má jiného. V čem je ten váš lepší než ten od druhé strany? Proč každý toho druhého osočujete, že ten druhý nemyslí? To, že má někdo jiný názor, nemusí znamenat, že nemyslí. Může mít jen jiný názor. A upřímně řečeno, mě na základě stylu vašich konverzací přijde, že tu nemyslíte nikdo. U obou táborů zaslepenost na jednu stranu, kterou ventilujete agresí a shazováním toho z druhé strany, odmítání argumentů, které shazujete tím, že to přeci dělá i druhá strana, ale zatímco v jejím případě jde o nepřekonatelný problém, zatímco na vaší straně je to OK a pomáhá to lidstvu. To, že má někdo jiný názor, nemusí znamenat, že je zaslepený. Může. Úplně tak stejně ale můžete být zaslepený Vy. Jak víte, že to nejste Vy, kdo je mimo mísu a kdo není tahán nitěmi? Proč důkazy ve svůj prospěch berete, ale důkazy v neprospěch ne? Kde berete tu jistotu?

Obě strany se chováte úplně stejně. Úplně stejně druhého obviňujete z hlouposti, zaslepenosti, ovlivnitelnosti, stejně tak jste agresivní, stejně si nadáváte, stejně odmítáte argumenty druhého. Ať už je váš názor jakýkoli, chováte se se jak malé rozmazlené děti. Vytýkáte si navzájem to, co sami děláte. Zaslepenec vytýká zaslepenost druhému. Jen to sami u sebe nevidíte.
Odpovědět1  1
asip80 (1167) | 15.8.202019:38
- proboha žijeme v právním státě, tak co to rozjíždíš ? Proto jsem se ptal jestli má nějaký důkaz a jestli to nějak řešil >> není přeci normální, aby věděl o vlastizradě a neřešil to. ­(tohle je zrovna docela vážná pomluva­)

jediné co jsem z počátku ­"vypustil­" po jeho několika velmi hrubých příspěvcích, bylo slovo ­"mamlas­" >> ano mohl jsem být ­"korektnější­", ale proč ? Na co si v dnešní době hrajeme ..
- Když někdo tvrdí nepravdy, pomlouvá, chová se hrubě atd., tak s ním mám jednat v rukavičkách ?

- Fakt to co píšeš myslíš vážně ­(pochybuji­)? Tak tobrá, které argumenty Hurvínek předložil a na jaké dotazy reagoval ?­(to si rád ­"poslechnu­").
- Mimochodem teď jsi udělal to samé co my a co nám vytýkáš, akorát jsi použil jiná slova. Zbytečně moc, když to jde vyjádřit ­"rychleji­"(akorát to nevypadá tak hezky ;­)­).
Zamysli se prosím nad obsahem toho co Hurvínek napsal v prních příspěvcích ­(ty další není třeba řešit to už byl úplný odpad­) >> Jaké věcné argumenty a důkazy přinesl?
- budu se opakovat, když někdo přijde s nějakým věcným argumentem, který potvrdí, že nemám pravdu, tak velmi rád svůj omyl uznám ..

Odpovědět1  2
Milan Šurkala (4555) | 15.8.202020:09
"Když někdo tvrdí nepravdy, pomlouvá, chová se hrubě atd., tak s ním mám jednat v rukavičkách ? ­" A Vy se nechováte hrubě? Zase jak malé děti. Mamííí, on to dělááá taky! Tohle přeci není omluva. Takže ano, měl byste jednat v rukavičkách. Jinak se shazujete sám a dobrovolně na jeho úroveň a děláte přesně totéž, co mu vytýkáte. Vytýkáte mu, že jedná hrubě, ale přitom sám jednáte hrubě. Že to děláte až v reakci na něj, Vás v ničem neomlouvá.

Argumenty se tady skoro ani neobjevily. Začala se tu rozvíjet nějaká argumentace o Googlu, co jsem tak postřehl, než se to zase stočilo především do dětinských urážek. Agresivně tu jednáte všichni. Já tady opravdu nechci zjišťovat, kdo si kde co začal, kdo vypustil první sprosté slovo. To je zas jak malé děti. Mamíííí, ale oni si začal!
Nechci kvůli tomu procházet celou diskuzi. Kdo to má po vás propána číst? Cožpak to opravdu nevidíte, jak zoufale se tady všichni chováte a jak uboze vypadáte vlastním přičiněním? Nezastávám se ani hurvínka, ani Vás, a ani nikoho dalšího, nestavím se ani na jednu názorovou stranu. Jen vás žádám, abyste diskutovali jako normální dospělí lidé a sami ze sebe nedělali někoho, kým být nechcete. Snažíte se vypadat jako borci, ale jediné, čeho dosahujete, je to, že působíte přesně opačně. Shazováním jiného shazujete především sebe. Uvědomte si to. Sám sobě škodíte. Tak buďte, prosím, slušní dospělí lidé. Ať už máte názor jakýkoli.
Odpovědět0  1
asip80 (1167) | 15.8.202022:37
- Když o tobě bude někdo šířit, že jsi pedofil co znásilnil dítě­(případně bude šířit jiné nepravdy o čemkoliv­), tak taky budeš mít podobné řeči a svěsíš hlavu, protože se nikdo nepostaví na tvou stranu ï přes narůstající tlak, o kterém víš, že neustojíš bez následků? ­(to už by nebyla taková ­"sranda­" jako vlastizrada ...tam je velké riziko, že budou ignorovat in dubio pro reo a odnese to nevinný člověk­) >> Chtěl bys zažít pocit maximální bezmoci i zoufalství ?

- No tak si nás všechny opakovaně ­"odsoudil­", zhovadil a sám si se přiznal, že ani nevíš detaily ­(navíc řešíš formu a ne obsah ..­)
Někdy je dobré vyjít ze své komfortní zóny, zaujmout nějaký postoj a neutíkat před nepříjemnými dotazy. ;­)

- Ohledně normálnosti :­) to je těžké ..co je vlastně normální ? Při výměně názoru nikdy neupustíš žádné invektivum a vždy jsi 100% hyperkorektní a používáš jen ­"malebné­" výrazy ? ­(určitě si ani nikdy nikomu neřekl ­"ty vole­" :D ­) ..příště mu napíšu něco ve stylu ­"milý blbečku­" a pak snad budeš spokojený :D

- výmluvy typu ­"nechci procházet...­" atd. moc neberu, když jsi musel číst několik příspěvků a promrhal tolik času psaním svých příspěvků :­)

- BTW ne že bych pociťoval nějaké napjaté emoce, ale agrese je důležitý prvek pro pozitvní rozvoj osobnosti. ;­)
Odpovědět1  0
doriel (497) | 16.8.20201:12
Aspi80: Ty nevidíš doleva doprava :­) je mi tě upřímně líto. Jenom kopeš a nevíš kam plaveš.. vzmuž se nebo dastaneš pres čuni i v reálném životě. Myslím to s tebou dobře, doufám že to pochopíš
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4555) | 16.8.20207:55
Neříkám, že se nesmíte bránit, ale můžete to dělat slušně a především tak, že nebudete používat stejné prostředky, které vytýkáte svému protějšku. Cožpak to opravdu nevidíte, jak hloupě a směšně pro všechny pak všichni vypadáte? Tady v diskuzi vám přeci nejde o život, abyste se museli bránit agresivně. A už vůbec nedává smysl někomu něco vytknout a pak použít naprosto totéž. Vždyť je to trapné. Opravdu to nevidíte? Chcete druhého ponížit, ale ponižujete se sami.

Postoj si mějte jakýkoli. Ale prezentujte ho jako postoj. Tady ale vidím spíše osobní urážky než prezentaci postoje.

A za další, taková diskuze porušuje pravidla webu, které jste se rozhodli dodržovat při registraci. Takže je dobře možné, že vám celá ta diskuze může být smazána. A právě Vy byste to měl navíc uvítat. Cituji přímo Vaše slova z této diskuze ­"nikdo Googlu nezakázal podnikat v této oblasti, ale jen nastavil podmínky­". My Vám také nezakázali diskutovat, ale nastavili jsme nějaké podmínky. Takže si pak nestěžujte, pokud Vám to někdo smaže, když jste sám potvrdil, že je to OK.
Odpovědět1  0
asip80 (1167) | 16.8.20209:11
- ale nemusím :­) vytýkal jsem mu, že se od počátku chová ­"sprostě­" ?
- v reálném životě jsou samozřejmě takové prostředky obrany spíše kontraproduktivní a tady jde spíše o zábavu ­(někdo to má na háku a někdo z toho dělá WW III­)
- k trapnosti není třeba hrubých vyjadřovcích prostředků ;­)
- kde jsem někoho osočoval z těžké trestné činnosti a tvrdil hrubé nepravdy ? ­(celou dobu jsem chtěl odpověď na jednoduché dotazy proložené invektivy + informacemi, které vyvraceli jeho nepravdy >> tady už si trochu vymýšlíš, aby to zapadlo do tvého konstruktu­)
- k urážkám jsi se snížil i ty :­) ­(vidíš, že to není snadné držet se zpět, i když se snažíš­)
- ups pravidla :D copak vím jaká jsou .. tfuj totalita :D
no tak jsem si poprvé přečetl ­"netiketu­" ­(btw při registraci je to hodně neurčité a v podstatě to k ničemu nezavazuje a těžko se to dohledává­) a v podstatě jsem jednal v souladu s bodem 6, takže naprosto v pořádku celá ta má eskapáda :­)­)
- btw nepotvrdil jsem, že je např. cenzura OK, ale vyvracel jsem nepravdu + jsem vysvětloval jaký je rozdíl, aby to lépe pochopil ..
Odpovědět0  0
hurvinek (63) | 16.8.202010:22
Pravděpodobně se mnou budeš souhlasit, že tahle debata už dávno přesáhla mantinely důstojnosti a je čas ji nějak rozumně a lidsky zakončit. Rád bych se tobě i dalším zúčastněným omluvil za nevhodná slova a urážky, které jsem v rozčílení pronesl. Nebylo to vhodné a měl jsem se jich vyvarovat. To nic nemění na faktu, že s mnohými zde prezentovanými názory ostře nesouhlasím, ale při snaze je vyvrátit jsem nepostupoval ani trochu vhodně. Mám v plánu se z toho poučit a dostát titulu Homo sapiens, kterým se honosím.

Přeji všem čtenářům hezký den. Nevím jak u vás, ale tady je nádherně. Určítě více, než u počítače s otevřenou diskusí na monitoru :o)
Odpovědět2  0
hurvinek (63) | 15.8.20208:53
Zkus to brát z té lepší stránky. Ubohost naší diskuse může být odstrašujícím příkladem pro další zdejší čtenáře, kteří při vzpomínce na naši ubohost a nevyzrálost budou své příspěvky formulovat o poznání kultivovaněji :o­)

Buď jak buď, rád bych se zdejším čtenářům omluvil za svou část příspěvků. Tohle je bezva web, který rád čtu, protože mě dění v oblasti HW zajímá. Snad dosti nízká a nedostatečně kultivovaná úroveň mých příspěvků jim zdejší web neznechutila.
Odpovědět2  0
DarkRichelieu (1230) | 14.8.20207:46
Ono to je tak, že se leze do zadku zrovna tam odkud vítr fouká, když jsme byli součástí východního bloku, tak se lezlo do zadku Moskvy. Když jsme součástí toho západního světa, tak se leze do zadku Berlínu, Bruselu, Washingtonu, takže v tomto směru nedůstojného rektálního alpinismu se moc nezměnilo. Dále tu máme propagandu, ta je ale na obou stranách a podle nářků liberálů to vypadá že prohrávají na plné čáře, ale je to tak 60 na 40, nebo spíše lepší pro tu západní propagandu alespoň co se týče naší kotliny. Co se týče patentů, tak přichází doba kdy Čína patentuje ročně více patentů, než USA. Dokud se na Číně vydělávaly velké prachy, tak to západu moc nevadilo, ani že tam vládne takový režim a mají takový ­"liberální­" přístup k patentům a ani to jim nevadilo a vzali je do WHO. No dneska když se to obrací v neprospěch západního světa, tak už to je sakra problém, ale za to si může pokrytecký západ sám. Zastavit dnes Čínského draka bude dost obtížné, zvláště díky nejednotnosti západu, kdy samo hledá své nové hodnoty, likviduje tradice, pohlaví, policii a klade důraz na barvu pleti víc než na schopnostech člověka.
Odpovědět4  0
asip80 (1167) | 14.8.20208:22
- Čína i USA to má povinné ze zákona ­(USA delší dobu a Čína měla donedávna mírnější formu­) >> když už se bavíme o vymývání mozků, tak každá velmoc má své zájmy a stačí se podívat např. na vojensko­-ekonomické intervence USA a dojde ti, že tu plácáš pěkné nesmysly
- v dnešním globálním světě korporací a multi­-kulti výzkumných týmech řešit nějaké krádeže hmm a to, že se soudí mezi sebou celé dekády mnoho amerických firem kvůli ­"krádežím­" technologií je OK ? ..ach ten dvojí metr
- btw západní firmy a dost často s posvěcením vlády prodaly celé firmy vč. know­-how, patentů atd. ­"Číně­"(některé prodeje důležitých technologií a firem musí schválit vláda­) je taky v pořádku + různé joint venture atd. a pak se divíme, že to si to vezmou jako základ, který vylepší + mají lepší platformu pro další vývoj moderních technologií ­(viz. například 5G technologie + investuje velké prachy do vývoje výrobního procesu <5nm, takže opět bude mít podíl a konkureční výhodu .. ­)

btw povinný ­"backdoor­" byl prokázaný jen u ­"emerického­" HW vč. odposlechů vysokých státních činitelů spřátelených zemí ;­) atd. atd. ..

Čína zakazuje jako USA respektive nastavuje kritéria s jakými můžeš působit na jejich území­(dle mého naprosto legitimní přístup a dělá to tak každý­) >> extrémně zadlužené USA a jeden z největších znečišťovatelů na světě­(na hlavu­) rovnou likviduje celé ekonomiky a banuje příliš úspěšné firmy pod smyšlenými záminkami a nedává ani prostor pro nápravu, protože peníze :­) Tvé pokřivení je přímo ukázkové i paragraf by se před tebou styděl jak málo je pokroucený :­)
Odpovědět2  0
honza1616 (3636) | 13.8.202019:53
....to má spočítané
Odpovědět0  1
mch81 (421) | 13.8.202016:31
A reálně je problém v čem? Jestli to chápu dobře, tak to použili proto, aby identifikovali stejné zařízení a tak tam mohli cpát stejný obsah. Jenže to samé dělají i weby, akorát to dělají třeba přes cookies nebo účet na sociálních sítích. MAC adresa jako taková se asi moc zneužít nedá, když se používá akorát v rámci místní sítě.
Odpovědět3  3
Milan Šurkala (4555) | 13.8.202016:52
Ano, weby to dělají. Rozdíl je ale v tom, že o tom řeknou uživateli ­(např. registrací při založení účtu na sociálních sítích­). Ostatně když sledovaly uživatele i bez registrace, tak z toho byl pro také pěkný skandál. Také je problém v tom, že využívání MAC adresy nepovoluje Google. Takže TikTok nahrál do Play Store aplikaci, kterou se při registraci do něj zavazoval nenahrát ­(resp. že nebude obsahovat tuto funkčnost, kterou ale obsahovala­).

Takže problémů je hned několik. Na Play Store byla aplikace se zakázanou funkcí. Bylo tam sledování ­(což je sice naprosto běžná věc­), ale o tomto sledování nebylo nikomu nic řečeno. To, že sledovací data končí jinde, než by si Trump přál, je už trochu jiný problém, to se už jen USA hodilo do krámu.
Odpovědět5  0
asip80 (1167) | 14.8.20208:37
- TikTok sice nemám, ale předpokládám, že se souhlasem uživatele potřebuje přístup minimálně k mediálním souborům, fotoaparátu + možnost zaznamenávat zvuk a někdo řeší MAC adresu u nějaké staré verze ? :D
- Google podmínky v průběhu času pozměňuje a někdy si toho vývojářský tým nemusí všimnout a nebo se omylem promítly úpravy app pro jiný trh­(i kdyby je neměnil, protože jich je tolik, že bývá problém vyvinout korektně app dle jejich směrnic.. lepší jsou alternativní story, které nemají, tak svazující pravidla a nabízí stejné app s lepší funkčností.. ­)

- fakt nevím, ale je to ověřitelný fakt, že takovou funkčnost někdy v minulosti daná aplikace měla a nebyla to jen nějaká upravená verze pro side load ?
Proč to tedy neřešili, když to bylo aktuální ?
Odpovědět0  0
doriel (497) | 13.8.202015:34
Hlavně že amíci to dělaj všem na světě a třeba Windows Vám dá jen pseudošanci blokovat komunikaci s mámou. Pak to zneužívají k marketingu a volebním kampaním. Dvojí metr.. N a s r a t! Paranoia všude kolem nás.
Odpovědět0  0
DarkRichelieu (1230) | 13.8.202015:21
Sledovat občany USA může jen vláda USA ne ta Čínská vláda. I když já bych chtěl více sledování a více přesnou reklamu. Když si koupím pračku, tak chci aby to o mě všichni věděli a přestali mi nabízet pračku ještě měsíc po tom co jí mám doma, naopak by mi měli podstrkovat prací prášky. Z mé kreditky vyčíst, že kupuji tohle a tohle a z toho mi nabízet recepty, lepší hospodu, nebo kde ten kvalitní steak koupím levněji, nebo že mi přijde pozvánka k doktorovi, páč mi záchod zjistil, že barva stolice není v normálu. Moje bota mě má prásknout, že špatně došlapuji a ať si skočím k ortopedovi. Prostě to mají ještě nedokonalé, tak se snažte a víc sledujte.
Odpovědět6  3
wrah666 (6205) | 13.8.202015:25
Navíc je to klasika. ­"prý­" a ­"údajně­". V současnosti provozovaná verze to rozhodně nedělá, což ani amíci netvrdí.. Inu jak málo stačí k obvinění. Že by si někdo schovával odesílané packety z doby před rokem a něco je ­"asi­" nepravděpodobné..
Odpovědět4  4
doriel (497) | 13.8.202015:39
V tuhle chvíli nevím, kde bych sháněl tehdejší verzi. Jedině z nějakého archivu a to si nejsem jistý.. tyhle aplikace Vás většinou nechají stáhnout jen tu nejaktuálnější verzi. Schválně si zkuste na mobil nainstalovat loňský WattsUp :­)
Asi měli k dispozici zdroják... asi... možná :­) Trump!
Odpovědět0  0
asip80 (1167) | 13.8.202021:02
klasika jsi úspěšný a nebo ses znelíbil, tak ti šlápnem na krk >> výborný to partner ­(všichni jsme si rovni ..­) :­)

viz současná návštěva Pumpičky :­) nejdřív plnou hubu chvalozpěvů a když došlo na energii, tak tam něco plácal o tom, že když si nevybereme pochybný westinghouse, tak přijdeme o svou suverenitu :­)
Odpovědět3  4
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.