reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tipy na vánoční dárky na poslední chvíli

18.12.2012, Petr Štefek, článek
Tipy na vánoční dárky na poslední chvíli
Do Vánoc nám zbývá ještě necelý týden, tak se těm méně připraveným jistě hodí pár tipů na dárky ze světa hardware. Tento malý přehled má za úkol především přinést inspiraci ke koupi dárků z oblasti spotřební elektroniky a vypíchnout zajímavé produkty.
Kapitoly článku:

Razer Mamba 2012 Elite


Špičková bezdrátová myš, která zvládne každý úkol od her po seriózní práci jistě potěší každého bez rozdílu. Největšími devizami tohoto hlodavce je bezesporu jedna z nejlepších bezdrátových technologií dneška spolu se špičkovým duálním opticko-laserovým senzorem.



Odezva této myši se pohybuje na úrovni 1 ms, takže problém nebudete mít ani při hraní rychlých FPS akcí, a pokud vám dojdou baterky, můžete směle přesedlat na USB napájení skrze lehce připojitelný kabel. Razer je tradičně elitou mezi výrobci herních periferií a také mým osobním favoritem mezi současnými produkty na trhu.

 

WD My Passport 1TB černý USB 3.0


Praktičtěji smýšlejícím se jako dobrý tip na poměrně levný dárek může hodit malý 2,5“ pevný disk s kapacitou 1 TB, kam se vejde většina důležitých dat, které na svém počítači uživatelé mají. Tento malý externí disk je především koncipován jako nejednodušší forma zálohy filmů, hudby či jiných souborů.





Rychlost není to, co tuto sortu pevných disků s napájením přes USB charakterizuje, ale od rychlosti a možnosti neustálého odkládání dat zde máme třeba NAS. Tento disk můžete mít v několika barevných provedeních.

 

Sony PlayStation Portable PSP-E1004


Pro menší může být velmi zajímavou volbou pod stromeček například Sony PlayStation Portable, který se postará o zábavu vašich ratolestí během cesty autem nebo také doma při dlouhých zimních večerech.




Tento model disponuje menším rozlišením LCD a také zde absentují prvky jako Wi-Fi, ale na druhou stranu je také podstatně levnější než model Playstation Portable Vita. Kdo ale nemá problém s rozpočtem, tak by se měl zaměřit na dražší model, který toho nabídne podstatně více (rozlišení 9560×544, Wi-Fi, vyšší výkon atd.).

 

ZTE Tania


Pokud byste rádi do této částky pořídili telefon, tak je situace poměrně jednoznačná a v této kategorii se najde telefon, který nevypadá jako z minulého století a má všechny předpoklady k tomu říkat si smartphone. ZTE se svým modelem Tania nabízí již od 3 500 Kč telefon s povedeným operačním systémem Windows Phone 7.5 (upgrade na verzi 7.8 bude dostupný v prvním čtvrtletí 2013) a na danou kategorii velmi dobrým displejem s rozlišením 800×480 (Androidy v této kategorii nic podobného nenabízí).



Pokud si nepotrpíte na zavedené značky, tak pro vás ZTE může být zajímavou volbou jak získat rychlý a uživatelský přívětivý telefon. Pokud byste rádi něco „značkovějšího“, pak zaplatíte o zhruba tisícikorunu navíc za modely jako Nokia Lumia 610/710 nebo HTC či Samsung. 
reklama