reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tipy na vánoční dárky na poslední chvíli

18.12.2012, Petr Štefek, článek
Tipy na vánoční dárky na poslední chvíli
Do Vánoc nám zbývá ještě necelý týden, tak se těm méně připraveným jistě hodí pár tipů na dárky ze světa hardware. Tento malý přehled má za úkol především přinést inspiraci ke koupi dárků z oblasti spotřební elektroniky a vypíchnout zajímavé produkty.
Kapitoly článku:
  1. Tipy na dárky do 3 tisíc
  2. Tipy na dárky v rozmezí 3 až 6 tisíc
  3. Tipy na dárky nad 6 tisíc

Google Nexus 7 16GB


Pokud chcete takto levný tablet, tak se vyvarujte různým exotickým značkám, které neuspokojí nároky ani průměrného uživatele svou nedotažeností nebo ošizenými součástkami (slabé wi-fi, malá paměť a slabý procesor).





Gogole Nexus 7 je asi první tablet v této cenové relaci, který nazvat kvalitním zařízením, ze kterého bude mít uživatel radost i týden po vánocích. Nvidia Tegra 3 a Android 4.1 jsou solidním základem pro každého, kdo by si chtěl soužití s moderním tabletem vyzkoušet. Nebudete tak „cool“ jako s iPadem mini, ale na druhou stranu ušetříte 3 tisíce.

 

AKG HSD 171


Kvalitní headset je dobrým dárkem pro všechny, kdo hrají on-line hry nebo často hovoří přes Skype. AKG HSD 171, ale umožní ještě bez úhony (myšleno kvalitativní) poslouchat také hudbu, což jiné headsety v této kategorii v naprosté většině neumí.





Tento headset vychází z běžného modelu sluchátek AKG a přidán je vysoce kvalitní dynamický mikrofon. Vyšší modely toho samozřejmě nabídnou více, ale tento na hranici 5 tisíc korun je zajímavou volbou v poměru ceny ku výkonu. Krom jiného se také velmi pohodlně nosí a ani po několika hodinách není nepříjemný (vlastní zkušenost).

 

Amazon Kindle Paperwhite 3G


Pokud chcete udělat radost nějakému vášnivému čtenáři, který často cestuje a nemůže si sebou brát mnoho knih, tak je zde jednoznačnou volbou čtečka e-knih. Kindle je v tomto oboru na špici a svou produktovou řadu neustále vylepšuje.





Kindle Paperwhite 3G nabízí 6“ palcový speciální displej s technologii E-Ink a rozlišením 1024×768, což zaručuje zobrazení velmi podobné běžnému papíru, které namáhá oči výrazně méně než čtení e-knihy na běžném tabletu nebo notebooku. Kniha je kniha, ale Kindle může být elegantním řešením. Jedinou nevýhodou tohoto formátu je, že ne všechny knihy naleznete v češtině.

 

Nokia Lumia 800 16GB


Nokia Lumia 800 sice není nejnovějším počinem společnosti, ale díky své ceně, která se dostala již hluboko pod 6 tisíc korun se jedná o velmi zajímavou volbu na stylový telefon (ano, nemusí to být jen iPhone), který nezruinuje váš rozpočet a navíc nabízí perfektní ovládání a rychlost skrze Windows Phone 7.5 (a následný upgrade na odlehčenou verzi Windows 8 pod označením 7.8).



Displej 3,7“ AMOLED s technologií ClearBlack je i přes rozlišení 800×480 je v rámci kategorie stále perfektní. Samozřejmě ve volbě telefonu se není vůbec lehké zavděčit všem, neboť někteří nedají dopustit na operační systém Android a jiný zase iOS od Apple. Proto je potřeba brát náš tip jako inspiraci.
 
 

Microsoft XBOX 360 4GB


Xbox 360 je osvědčená herní konzole Microsoftu která potěší nejednoho člena domácnosti a ve spojení s ovladačem Kinect se jedná novou formu zábavy tohoto desetiletí. Tato konzole je skoro všude skladem a v této základní verzi může vytvořit i nějaký prostor pro dokoupení 2-3 originálních her.



Samozřejmě, že Xbox 360 není bez konkurence a máme zde platformy jako Sony PlayStation 3 nebo Nintendo Wii. Hry pro Xbox 360 nejsou nejlevnější, ale majitelé PlayStationu 3 jsou na tom ještě o poznání hůře. 
reklama