Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.8.2023, Karel Polívka, aktualita
V prezentaci THQ Nordic Digital Showcase 2023 došlo k oznámení plnohodnotného druhého dílu populární akční RPG hry Titan Quest, jež vyšla už v roce 2006 coby tehdejší vyzyvatel Diabla II a pro kterou dosud vyšla 4 obsahová rozšíření (naposledy v roce 2021).
afk_cz (19) | 24.8.202311:40
THQ Nordic kdysi dali tusim Titan Quest do Humble Bundle. Vybrali tolik, ze slibili, ze uvolni nativni linux port. Tak jsem taky zakoupil a cekal a cekal. Sebrali penize a vyprdli se na to. Nastesti diky Steamu to beha pod linuxem, ale tim, ze naslibovali a nedodrzeli, tak nebudu dvojku kupovat, dokud to nebude overeno, popripade na Steamu, kde to muzu ­"vratit­", kdyz mi to nepojede. Hru mam rad, ale tohle chovani se mi nelibilo.
Odpovědět0  0
unreall (538) | 15.8.202314:16
Keď začali vydávať nové rozšírenia na 15 rokov starý titul, bolo oznámenie druhého dielu len otázkou času. Otestovali trh a podľa ohľasu zareagovali.

A pritom bol paradoxne Titan Quest predajne dosť neúspešný…
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 16.8.20239:23
Obecně strategie THQ Nordic spočívající v dalším rozvoji dřívějších titulů, které byly něčím zajímavé, je mi dost sympatická, takže doufám, že se jim bude dařit, protože teď po té expanzivní fázi v posledních letech mají v portfoliu už celou řadu podle mého názoru vícero zajímavých herních sérií s velkým potenciálem pro další rozvoj. Před měsícem např. zabodovali s vydáním Jagged Alliance 3, teď oznámili druhý díl Titan Quest, přičemž pracují na remaku prvního dílu Gothic. Teď už jen čekám, kdy zveřejní nějaké info, že připravují nový titul ze série Red Faction poté, co v roce 2018 vydali remaster Red Faction: Guerrila původně z roku 2009.
Odpovědět0  0
unreall (538) | 16.8.202314:24
Áno, tiež mám tieto hry rád a som za ich rozširovanie, ale zrovna ta Guerilla… no neviem. Keď som to v dobe vydania hral, bavilo ma to kvôli fyzike, ale inak to bolo herne po chvíli dosť stereotypné a ani inými hernými mechanikami to nebola žiadna sláva. Pritom by sa z toho dala spraviť tak unikátna hratelnost…

Ten Titan Quest ma svojho času dorazil neustále sa objavujúcimi protivníkmi v už vyčistenej oblasti a ešte tam nejak blbli save pozície, čo si pamätám. Možno by som si ho ale teraz nakoniec zahral.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 16.8.202319:26
Remaster Guerilly jsem neuváděl jako nějaký příklad kvality té hry nebo samotného remasteru ­(ať už z jakéhokoli hlediska­), ale pouze jako prostý fakt, že v roce 2018 vydali remaster původní hry z roku 2009, což naznačuje, že by rádi se značkou Red Faction nadále pracovali a podobně jako zde v případě Titan Questu tak chtěli feedback z trhu, jaký má teď tato značka potenciál.

A pokud si představím Mars zpracovaný v Unreal Enginu 5 a v kombinaci s nějakým pokročilým destrukčním modelem, za mě by mohlo vzniknout něco hodně zajímavého a unikátního. A vedle toho tu máme obnovený zájem veřejnosti o Mars díky plánům Elona Muska ­(ať už si o nich myslíme cokoli, to zvýšení zájmu o Mars díky němu prostě nastalo­). Tak uvidíme :­-­)

Titan Quest jsem hrál kdysi opravdu hodně a s mnoha postavami a na žádné problémy se save pozicemi si nepamatuji. Nicméně i pokud nějaké technické problémy byly, dnes na tom pracují už jiní lidé a pro nový díl bude využit zcela odlišný engine ­(Unreal Engine 5­), takže je to v podstatě úplně jedno.
Odpovědět0  0
cdwN (585) | 16.8.202318:59
Red Faction, asi moje nejoblíbenější série, i když Armageddon byl už slabší :)
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 16.8.202319:54
Ta série je hodně zajímavá, jelikož první díl přinesl něco zcela nového a díky němu se tehdy mluvilo o tom, jak se z důrazu na zničitelnost prostředí stane standard a budou s tím pracovat i další vývojáři a novější enginy. No a k tomuto bohužel nedošlo, což mě osobně dost mrzí, protože by to ty dnešní hry posouvalo zase o dost dále, než kde jsou.

Mimochodem, Armageddon jsem hrál zrovna nedávno. Přistupoval jsem k tomu jako k akční jednohubce na krátkou dobu a byl jsem spokojený s tím, co jsem dostal. Ono je to především o tom, co člověk od dané hry očekává. Pokud bych na tu hru třeba 2 roky čekal, koupil ji hned po vydání za plnou cenu a pak dostal tohle, byl bych dost zklamaný. Ale namísto toho mě ta hra stála kdysi jen pár EUR a ve výsledku splnila má očekávání, která jsem na ni měl, takže spokojenost :­-­). Nevím jak Vy, ale já u každé hry opravdu nevyžaduji, aby měla herní dobu nutnou pro dohrání v řádu desítek hodin nebo aby nutně přicházela s něčím inovativním, mega komplexním nebo nějak dechberoucím. Někdy si prostě chci zahrát něco zábavného, u čehož vím, že to brzy dohraji do konce a že to nebude svými mechanikami příliš komplexní. A tohle Armageddon splnil..
Odpovědět1  0
cdwN (585) | 17.8.202322:48
Stejně jako vy si myslím, že RF Armageddon byla dobrá hra, která pořád předčí spoustu dnešních ­"hitů­", jen předchozí díly zkrátka nasadily laťku příliš vysoko a proto to označení ­"slabší­" ­- myšleno čistě v kontextu série. Osobně jsem jej hrál před necelým půlrokem. K opravdu slabým hrám se člověk nevrací :)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.