reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba uvádí na trh tři nové řady externích disků

24.9.2012, Jan Vítek, aktualita
Toshiba uvádí na trh tři nové řady externích disků
Toshiba si připravila velkou aktualizaci své nabídky externích pevných disků, které prodává pod souhrnným označením Canvio. Jednak jde o mobilní a tenké modely Canvio Slim, pak o stolní Canvio Desk a nakonec budou na trhu i nové modely základní...
Toshiba si připravila velkou aktualizaci své nabídky externích pevných disků, které prodává pod souhrnným označením Canvio. Jednak jde o mobilní a tenké modely Canvio Slim, pak o stolní Canvio Desk a nakonec budou na trhu i nové modely základní rodiny mobilních disků Canvio.





Canvio Slim mají rozměry 75 x 107 x 9 mm a hmotnost 115 gramů. Navrženy byly tak, aby se jejich tenké tělo dobře hodilo k počítačům ultrabook. Uvnitř nich je 7 mm vysoký 500GB pevný disk chráněný hliníkovým tělem. K dispozici budou verze s černým či stříbrným zbarvením - HD-SA50GK a HD-SA50GS. Vybaveny budou rozhraním USB 3.0 a jejich příchod na trh je naplánován na konec října.





Řada Canvio Desk byla vylepšena o 2TB model (HD-EA20TK - černý a HD-EA20TW - černo-bílý), která doplní 1TB disk. Disky využívají rozhraní USB 3.0, ale také již musí mít i 12V napájení, čili adaptér. Jejich rozměry jsou 167 x 129 x 42 mm a na trh se chystají na konci listopadu.





A nakonec tu je hlavní řada Canvio s disky o kapacitách 1,5 TB, 1 TB, 750 GB a 500 GB v tělech s černým, stříbrným, nebo bílým zbarvením. Model s nejvyšší kapacitou je o 3 mm tlustší než ostatní, jejichž rozměry jsou 119 x 79 x 13,5 mm. Canvio se představí stejně jako Canvio Slim v říjnu.

Zdroj: TZ Toshiba
reklama