reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

TP-Link Archer AXE200 Omni: router s automatickými anténami

10.1.2022, Milan Šurkala, aktualita
TP-Link Archer AXE200 Omni: router s automatickými anténami
Na veletrhu CES 2022 byl prezentován také velmi zajímavý prototyp routeru Archer AXE200 Omni. Ten má jednu zvláštnost v podobě motorizovaných antén. Ty se samy natáčejí tak, aby dosáhly co nejlepšího signálu.
Výrobci routerů se snaží inovovat své produkty a jednu zajímavost si přichystala i společnost TP-Link. Ta na veletrhu CES 2022 ukázala prototyp routeru Archer AXE200 Omni. Ten má čtyři polohovatelné antény, na čemž by nebylo nic divného, kdyby se nepolohovaly samy pomocí motorků tak, aby zajistily co nejlepší přenos signálu. Pokud se tak budete pohybovat se zařízením, které chytá Wi-Fi signál z routeru, ten bude upravovat natočení antén. Jde o router podporující Wi-Fi 6E, tedy jde o tri-band zařízení s podporou frekvencí 2,4 GHz, 5 GHz a 6 GHz. Pro hraní slibuje velmi nízké latence 2-6 ms. Součet maximálních rychlostí na jednotlivých pásmech činí 10 Gbps.
 
TP-Link Archer AXE200 Omni
 
Vedle toho se objevil také router Archer AXE300, přičemž zde jde dokonce o quad-band zařízení. Jde nadále o Wi-Fi 6E, jenže zde má duplikováno 5GHz pásmo, takže celkově poskytne až 16 Gbps. Zatímco u prvního routeru není jasné, kdy (a zda) se objeví na trhu, AXE300 se má objevit v druhé polovině letošního roku.
 
TP-Link Archer AXE200 Omni
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama