Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tréo 270 už je schváleno FCC

17.5.2002, Zdeněk Michálek, článek
Tréo 270 už je schváleno FCC
Americký FCC (před jehož schválením mj. z hlediska elektromagnetické kompatibility nemohou být uvedeny produkty na americký trh) požehnal novému Tréo 270, barevné verzi Tréo 180. Dá se očekávat, že 270ka se v nejbližší době objeví na trhu. Co je nového na schválené verzi ?
Podle informací FCC je Treo 270 - jak se konečně i očekávalo - barevnou verzí Treo 180 s minimálními rozdíly proti svému předchůdci.

Verze bez klávesnice (pouze s Graffiti ploškou) již není ve schvalovacím protokolu uvedena, vypadá to tedy, že barevné Tréo uř bude nabízeno v jediné variantě. To je poměrně zajímavé - "bezklávesnicové" verzi se dávaly zhruba stejné naděje na úspěch - svědčí to o tom, že okruh zákazníků, kteří si kupují Tréa, je jiný než komunita "palmovských fandů", kteří již jsou na Graffiti zvyklí.


Displej
Uživatelský manuál se bohužel o technických charakteristikách displeje nezmiňuje a ze snímků poskytnutých FCC není nic bližšího (co se kvality zobrazení týče) patrné.

270ka dovolí uživateli nastavit barevný kontrast a stupeň podsvícení displeje. Podle manuálu podsvícení "funguje" i pro klávesnici - je proto zřejmě možné "psát" i za úplné tmy. Zajímavý nápad...

Stejně jako o 180 je displej menší než u běžných Palmů - má zhruba 5x5 cm. Počet obrazových bodů zůstává 160x160, barevná hloubka by měla být 16bitová.

Napájení
Od prvního oznámení Tréa 270 se právě na baterie upírala pozornost - napájení PDA a GSM části je u Tréa společné. Podle Handspringu nabitá baterie vydrží "živit" Tréo po dobu 3 hodin (při hovoru - "talking time") až 150 hodin (pokud jste jen na příjmu - "stand by time"). Při vypnuté GSM části a za běžného provozu by Tréo 270 mělo bez nabíjení vydržet kolem 1 týdne.

Podle plánů Handspringu se 270ka měla objevit koncem června. Podle zkušeností je schválení od FCC tím posledním, co produkt dělí od jeho uvedení na (americký) trh. Dá se tedy očekávat, že v průběhu několika dnů se barevné Tréo objeví v nabídce Handspringu - doufám, že Vám co nejblíže přineseme recenzi :-)

Předpokládaná cena na americkém trhu by měla být kolem 600 USD (cca 21600 Kč).

Zdroj: PalmInfoCenter