reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tři čtvrtiny prodaných procesorů AMD jsou APU

19.11.2012, Jan Vítek, aktualita
Tři čtvrtiny prodaných procesorů AMD jsou APU
AMD má důvod alespoň k částečné spokojenosti, neboť sice ztrácí trh ve prospěch firmy Intel, ovšem na druhou stranu slaví úspěchy s prodejem svých APU, čili Accelerated Processing Unit. Jedná se především o modely Bobcat, čili nízkospotřebové,...
AMD má důvod alespoň k částečné spokojenosti, neboť sice ztrácí trh ve prospěch firmy Intel, ovšem na druhou stranu slaví úspěchy s prodejem svých APU, čili Accelerated Processing Unit. Jedná se především o modely Bobcat, čili nízkospotřebové, ale také málo výkonné verze, které táhnou. Ovšem také APU Trinity (recenze) zaznamenaly už velké úspěchy na to, jak krátkou dobu jsou na trhu.





Prezentované koláče mají základ v prodejích (kusy, ne tržby) za třetí čtvrtletí tohoto roku a ukazuje se na nich, že Trinity už stačily naprosto zastínit své předchůdce Llano a dokáží se vyrovnat i kombinaci všech prodávaných desktopových CPU od AMD, čili Bulldozerům a generaci K10/K10.5, která je i po roce mimochodem stále výrazně úspěšnější než nové procesory FX. V tomto koláči ovšem ještě nejsou novější procesory FX s jádry Piledriver, neboť na ty je ještě brzo, aby už byly vůbec započítány. Trinity tu totiž jsou již od jara, kdy se představily v mobilních verzích, zatímco desktopové přišly až na podzim.

U AMD také mírně převažuje podíl mobilních procesorů nad desktopovými a pouze jen něco přes procento mají serverové modely. Úspěch Bobcatů také bezesporu velmi ovlivnil poslední koláč týkající se počtu jader prodaných procesorů. Plné dvě třetiny jsou totiž dvoujádrové a pak to jsou čtyřjádra, což zase můžeme přičíst na vrub APU Llano a Trinity. Na druhou stranu osmijádrové Bulldozery prodeje evidentně moc netáhnou.

Zdroj: 3Dcenter
reklama