Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tři nové handheldy na spadnutí

1.10.2004, Petr Hájek, článek
Tři nové handheldy na spadnutí
Poslední den týdne přináší novinky hned o 3 různých a velmi zajímavých handheldech, na které se podíváme, stejně jako na první dostupné obrázky. Konkrétně se jedná o Nokii 7710, komunikační zařízení vybavené displejem rozlišení 640 x 320 bodů, Pocket PC Casio DT-10 M50S, japonský comeback firmy Casio a MiTAC Mio 188, Pocket PC vybavené vestavěným GPS modulem.
Nokia 7710

Téměř rok poté, co se objevily první informace o Nokii 7700, která byla prvním přístrojem firmy běžícím na Series 90, jsou tu údaje o údajně chystaném nástupci.

Největším rozdílem Nokie 7710 bude přepracovaný OS (Series 90 version 2), který u Nokie 7700 nepatřil k nejdokončenějším a řada lidí si stěžovala na problémy s dotekovým displejem. Co se týče výbavy, pak půjde o model do větší míry podobný svému předchůdci, můžeme tedy očekávat podporu GSM/GPRS/EDGE 900/1800/1900 MHz. I naležato orientovaný barevný a dotekový displej rozlišení 640 X 320 pixelů zůstává, stejně jako 64 MB paměti RAM, SD slot, vestavěný Bluetooth, VGA digitál a FM rádio.

Datum vydání zatím neznámé stejně jako cena.





Casio DT-10 M50S

Většina lidí z PDA branže měla za to, že Pocket PC divize firmy Casio je již nadobro rozpuštěná, společnost ale opět potěšila dalším modelem. Casio DT-10 M50S běží na operačním systému Windows Mobile 2003 Second Edition a 416 MHz procesoru, displej má úhlopříčku 94 mm, je zde 64 MB flash ROM a SD/MMC i CF slot.

Návrat Casia na západní trhy je velmi nepravděpodobný, protože vše bohužel nasvědčuje tomu, že po vzoru Sony a Toshiby bude handheld prodáván opět pouze v Japonsku.


Casio DT-10 M50S


MiTAC Mio 188

MiTAC, i v Evropě dobře známý producent neobvyklých Pocket PC (zaujal zejména MiTAC Mio 168 s výklopnou GPS), připravuje další handheld, který bude vybaven vestavěným GPS přijímačem. Jak je zřejmé z fotografie, anténa v levé části a tlačítka vpravo jasně naznačují, že handheld je výborně navržen jak pro používání v módu portrétovém, tak i krajinkovém.

MiTAC Mio 188 je druhým handheldem firmy, jež bude obsahovat GPS anténu, doufejme, že společnost zúročí zkušenosti nabyté z předchozí produkce a zejména se softwarovou výbavou bude pamatovat i na evropské zákazníky.