reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Trojský kůň vykrádající údaje z online her dominoval květnovým hrozbám

6.6.2008, Marek Štelčík, aktualita
Trojský kůň vykrádající údaje z online her dominoval květnovým hrozbám
Razantní nástup zaznamenal v žebříčcích nejrozšířenějších počítačových hrozeb trojský kůň Win32/PSW.OnLineGames. Tato hrozba se šíří hlavně prostřednictvím USB médií, k čemuž využívá automaticky spustitelný soubor autorun.inf. Jedná se o...
Razantní nástup zaznamenal v žebříčcích nejrozšířenějších počítačových hrozeb trojský kůň Win32/PSW.OnLineGames. Tato hrozba se šíří hlavně prostřednictvím USB médií, k čemuž využívá automaticky spustitelný soubor autorun.inf. Jedná se o světově nejrozšířenější hrozbu. V květnu byl tento trojan rozpoznán téměř v 18 % ze všech zaznamenaných hrozeb. Vyplývá to z aktuálních výsledů statistického systému ESET ThreatSense.Net.



Uvedený trojský kůň vykrádá údaje z počítačových her a dokáže zaznamenávat historii stisknutých kláves, a tedy i použitá uživatelská jména a hesla. Samotná směs infiltrací s obsahem souboru autorun.inf pod názvem INF/Autorun, která dominovala žebříčku hrozeb v posledních měsících, se v květnu propadla na třetí místo s podílem 5,34 %. Před INF/Autorun na druhém místě skončil adware Win32/Adware.Virtumonde (5,49 %). Win32/Adware.Virtumonde (7,07 %) je pro změnu nejrozšířenější adware aplikace za měsíc květen. Využívána je k doručování nevyžádané pošty do počítače, případně k otevírání desítek reklamních sdělení ve vyskakovacích oknech na obrazovce uživatele. Druhou nejrozšířenější hrozbou v ČR byl Win32/Adware.SearchAid s (4,03 %).

Zdroj: TZ ESET
reklama