reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
11.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Společnost TSMC se aktuálně připravuje na velice reálnou možnost, že ztratí jednoho ze svých největších zákazníků, za nějž už může hledat náhradu. Ovšem firma ještě stále neztrácí naději, že se její kroky s Huawei nakonec nerozejdou.
madpavel (357) | 11.6.202011:03
Jestli Trumpa nezvolí, tak si myslím, že se obchodní vztahy vrátí do normálu a toto bude takové přechodné období pro zúčastněné firmy.
Odpovědět4  5
Pavel Matějka (1578) | 11.6.202012:47
Ono to vypadá, že to, co Trump začal, tlačí teď už americké úřady a Kongres ­- takže i kdyby přišel Biden, nemusí se v tomto směru pranic změnit.
Odpovědět4  0
wendak (449) | 11.6.202013:50
No podle toho, co se děje v US a po světě, kdy se demonstruje za feťáka a kriminálníka, tak bych nechtěl, aby tam vládl demokrat, protože by to mohlo skončit hůř jak za fašismu a komunismu ­- už teď se ­"pálí­" nevhodné knížky, stahují z oběhu ­"nevhodné­" filmy a rozbíjí sochy.
Ne, že bych Trampa musel, ale raději Trampa, než demokrata. Ale to už bychom zabředli do politiky a to bych tu nerad rozvíjel.
Odpovědět6  2
janmace (46) | 13.6.202016:49
To jako vážně schvaluješ zabíjení lidí jenom pro to, že jsou na drogách a dělají drobnou kriminalitu?
Taky bych preferoval republikána, ale rozhodně ne Trumpa.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 14.6.202011:04
Nevím co schvaluje ON, ale tohle fakt není ­"drobná kriminalita­". Vykrádat barák, mít u toho střelnou zbraň a když ho načape těhotná, tak jí mířit na břicho a vyhrožovat, že jí tam střelí? Kdyby byli co k čemu, pověsili ho rovnou tehdy! Nebo alespoň dali za katr na doživotí. S pátou recidivou snad musí být každému jasné, že se nenapraví!
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 11.6.202016:27
S trochou štěstí to přeženou a místo škodění po světě budou mít pěknou občanskou válku.

PS: docela vzpomínám na dětství, jak jsem komárům a jejich propagandě nevěřil, že amík škodí kudy chodí. Teď vidím, že pokud něco, tak to podcenili.. Škodí i tam, kam nechodí..
Odpovědět3  3
hurvinek (63) | 11.6.202017:04
Amík, který nechce prodávat své technologie do komunistické Číny, jenž blokuje americké služby mnohem déle, je škodící svině, ale Čína, jakožto jedna z nejbrutálnějších diktatur světa, je pro vás vrcholem ctnosti, kterou glorifikujete kudu chodíte. Zatím je ta jediná propaganda, které se nedá věřit, ta vaše a to pro její průhlednou prostoduchost.
Odpovědět1  4
wrah666 (6205) | 11.6.202017:37
O žádný prodej se ho nikdo neprosil. A tohle je vnitročínská záležitost. Ať už berete jako legitimní čínu pevninskou, nebo TW.
Odpovědět1  1
hurvinek (63) | 11.6.202018:00
Tak jako má dle vás Čína právo na svém území blokovat služby amerických firem, mají američané právo zakázat, aby se jejich technologie, které TSMC používá, dostávaly do rukou jedné z nejhorších diktarur světa. Nicméně chápu, že lidem, kteří s Čínskou diktaturou utlačující vlastní obyvatele, menšiny, zabírající ostrovy a vyhrožující světu sympatizují, se to nelíbí.
Odpovědět1  2
wrah666 (6205) | 11.6.202019:28
Na svém území má stát plná právqa. Tak ať si USA zablokuje Čínské firmy. Ale je jim totálně pendrek po tom, co pro Čínu vyrábí Tw. Možná s použitím ­"softwaru vyvinutého v USA­", ale soukromou firmou. A ten software si jak TSMC, tak HW zaplatily. Takže vládě USA je po tom totální.. Akorát holt Huawei nepřidává do čipu zadní vrátka pro CIA..
Odpovědět3  2
siddhi (262) | 12.6.20202:57
Pokud bych si upřímně měl vybrat tak si vyberu, že v mám v zařízení vrátka CIA, než vrátka komunistického režimu. Osobně ale teda nevěřím, že v době kdy nezávislé skupiny dokáží odhalovat bezpečnostní hrozby v x86 procesorech by nedokázali najít existenci hardwarových zadních vrátek v dalších čipech.
Nicméně tady nejde až tak o hardware jako software. Tedy o klasické odesílání uživatelských dat zašifrovaně čert ví kam. Šifrování je tak pokročilé, že nelze zjistit jaké data ve skutečnosti daný operační systém odesílá. Určitou ochranou je používání čistého androidu a nepoužívání aplikací požadující oprávnění absolutně nesouvisející s jejich funkcemi. Jinak tady je ta zajímavost, že ani samotný google na svých zařízeních nepoužívá čistý android ­- bylo mu dokázáno, že v systému na svých zařízeních má šmírovací Malware.
Odpovědět2  1
DarkRichelieu (1230) | 12.6.20207:48
Hardware vrátka v procesoru hledat nemusíte jsou tam, ale nenajdete je ani kdyby jste se rozkrájel, kdyby v dnešní době bylo možné reverzním inženýrstvím okopírovat procesor, tak si Čína a jiné státy už vyrábí svoje okopírované top Intely a AMD. Jelikož to nejde okopírovat, tak nejde ani najít zadní vrátka. A jinak ­"zadní­" vrátka jsou normálně v každém procesoru. Třeba u Intelu se mu říká Management Engine, který je součástí procesorů, běží ale separátně na vlastním čipu, takže i ve chvíli, kdy je velký operační systém vypnutý. ME disponuje ohromnou mocí, protože může přímo přistupovat k hardwaru a také k internetové síti včetně Wi­-Fi, nepomůže vám žádný firewall nic. No, a to nejdůležitější na závěr, vůbec o tom nemusíte vědět.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.