Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tvůrci Mafie III ukázali živé screenshoty z prostředí hry

6.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Tvůrci Mafie III ukázali živé screenshoty z prostředí hry
Pod záštitou vydavatele 2K Games je již nějaký ten pátek vyvíjen třetí díl oblíbené série Mafia, který naváže na Mafia: The City of Lost Heaven a Mafia II. Nyní se můžeme podívat na screenshoty přímo z herního prostředí.
Veškeré screenshoty pochází z jedné prezentace z GDC 2016 (pdf) a je na nich uvedeno, že jde ještě o pre-alfa verzi. Ukazují vesměs noční život ve městě a jeho klubech, ale také náznak nějaké té akce.





O třetím díle Mafie se objevily první informace, nebo spíše ještě fámy, již v roce 2012, kdy studio 2K Czech ohlásilo práci na tajném AAA titulu. Jenomže toto studio, které přineslo první dva díly Mafie, bylo v roce 2014 "restrukturalizováno", což znamená, že hlavní pražské studio bylo zavřeno a jeho zbytky přesídleny do Kalifornie. Tam ještě v tom samém roce vzniklo nové studio Hangar 13, který dostal na starosti Haden Blackman, bývalý zaměstnanec LucasArts. V minulém roce bylo konečně potvrzeno, že Mafia III je na cestě a ohlášeno bylo její vypuštění v tomto roce pro platformy Microsoft Windows, Mac OS X, PlayStation 4 a Xbox One.





Mafia III bude situována veměstě, které si ale vzalo za vzor New Orleans a nakonec bylo rozhodnuto, že se hra bude odehrávat v roce 1968. Tým k tomu využil velkou kolekci starých fotografií, aby na nich založil výsledný herní svět. Město tedy bude připomínat New Orleans, ale jen vzdáleně, neboť řada míst byla vynechána, neboť do herního světa zcela nezapadala. Vývojáři totiž chtěli, aby v ulicích města mohly probíhat divoké automobilové honičky a taky se chtěli posunout od stereotypického italského mafiánského prostředí a představit trošku jiné podsvětí.





Hangar 13 slibují také živoucí svět, kde se NPC budou chovat tak, jak mají, aby byl hráč jaksepatří vtažen do virtuálního světa. To samé ostatně slibují snad všichni vývojáři podobných her, takže si počkejme na výsledek.





Už na konci minulého roku bylo zveřejněno video ukazující 12 minut akce v Mafii III.


Zdroj: GDC 2016 (pdf)