reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Twitpic končí, prý za to může Twitter

5.9.2014, Radan Tuhý, aktualita
Twitpic končí, prý za to může Twitter
Služba Twitpic, která slouží ke sdílení fotografií na sociální síti Twitter, bude kompletně ukončena. Chce se tak vyhnout tahanicím s Twitterem, který požaduje, aby se Twitpic vzdal své řádně registrované ochranné známky.
Služba Twitpic bude kompletně ukončena a vypnuta. Důvodem je údajně nesmyslný požadavek Twitteru, který kontaktoval jejich právní zastoupení, aby se vzdali své ochranné známky, kterou mají korektně zaregistrovanou již od roku 2009, pod vyhrůžkou ztráty přístupu k API Twitteru.





S touto skutečností zřejmě nic nenaděláme. Pokud jste tedy doposud tuto službu využívali, měli byste být stále schopni provést export fotografií a videí před ukončením služby, která byla oznámena na 25. září letošního roku.

Někteří uživatelé již ovšem nahlásili nefunkčnost některých odkazů, proto je všeobecně dobrý nápad s případným exportem neotálet a provést jej co nejdříve.

Twitter již v minulosti poměrně znatelně omezil svoje API, což již znamenalo faktický konec pro některé služby, jako byl např. Twit Cleaner. Nejedná se tedy o zcela šokující informaci, na druhou stranu je to skutečnost, která zřejmě nepotěší početnou skupinu uživatelů této sociální sítě.

Tiskový mluvčí Twitteru tvrdí, že se jedná pouze o ochranu značky a že dali zástupcům služby Twitpic jasně najevo, že můžou i nadále jméno služby využívat v nezměněné podobě. Na druhou stranu ale zdůrazňuje, že ochrana značky zahrnuje také oblast ochranných známek, které jsou těsně spjaty se značkou Twitter.

Již se objevily dohady, že se může jednat o záměr Twitteru na poslední chvíli službu Twitpic koupit, ale je téměř jisté, že i kdyby to byla pravda, současní uživatelé služby z toho nebudou moc nadšeni.

Zdroj: Gizmodo
reklama