reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
11.1.2021, Milan Šurkala, aktualita
Sociální sítě poslední dobou přitvrdily a většina z nich smazala Trumpovy nedávné příspěvky. V některých případech mu pozastavily účet. Twitter z dočasného banu přešel na ban na neurčito, zároveň ale rostou otázky ohledně regulace sociálních sítí.
honza1616 (3625) | 12.1.202115:04
Ať říká cokoliv, tak si nemyslím že by měla veřejně známá osobnost dostat ban
Demokracie a svoboda slova v praxi....
Odpovědět1  1
AnkitaMishra (194) | 12.1.20219:33
Jednoznačně se jedná o fašistický cenzurní krok. Kdokoli jej schvaluje, patří za mříže a jeho majetek musí být zabaven. Je nutně potřebné schválit nejen v ČR, ale celosvětově, zákon proti cenzuře.
Odpovědět2  2
Dedecekhribecek (178) | 12.1.20219:14
krásný článek k této tématice je HN ­- tohle je jeho odemknutá verze

https:­/­/tech.ihned.cz­/c7­-66867970­-13mucm­-877f01554d5d77a
Odpovědět1  1
wrah666 (6205) | 12.1.20219:51
Akorát se poněkud opoměl zmínit o vlastní úspěšné vládě nad kalifornií. Třeba takovou tu maličkost, že jí přivedl prakticky k bankrotu. A že se mu tam tak namnožili vágusáci, že ve vysněném státě dneska probíhá exodus stylem: Zachraň se kdo můžeš.

https:­/­/www.idnes.cz­/zpravy­/zahranicni­/kalifornie­-sucho­-pozary­-sucho­-ceny­-nemovitosti­-klimaticka­-krize­-usa­-exodus.A201207_142742_zahranicni_aha
Odpovědět0  0
Dedecekhribecek (178) | 12.1.202115:30
To jsou detaily na článku je vidět jak sociální sítě s plnými ústy pravdy a nenásilí bojují s neřádem na internetu a přitom s politiky jsou schopni zatočit jenom když jim už nemohou ze své pozice ublížit. nebo už pro ně není výhodné je využívat.
Odpovědět0  0
namrmic (41) | 11.1.202121:16
Ono je to trošku složitější s tím co se děje v US.
Když si odmyslím rozložení obyvatelstva dle IQ ­(které je podobné jako ČR­), tak se vlastně jedná o dvě názorové skupiny, které se apriori navzájem neuznávají, protože mají jiný způsob života a myšlení.

1­) Toto nená s potlačováním svobody slova nic společného, neb si obě skupiny mouhou svobodně zvolit ­(kapitalismus­) svůj způsob komunikace, tzn. nikdo je nenutí porušovat pravidla třetího ­(soukromého­) subjektu ­(nyní je to AWS­).
To že někdo ­"uražený­" překroutí to co se stalo k tomu, aby se snažil ovlivnit jiné, ale to taky není problém. Ani není problém to, že to někdo chce slyšet ­- to spíše svědčí o jeho stavu mysli.
2­) Problémem jsou výzvy k páchání trestné činnosti, domlouvání se na trestné činnosti a následný nekononaný či dokonaný trestný čin!
Když budete sledovat US média a to jak věci prezentují, tak přesně zjistíte, které je jak aktuálně zaměřeno. Bod 1 nebo 2.
A takové ty výkřiky o ztrátě demokracie, to je úplně mimo mísu.
Základním problémem US je respektování názoru jiného člověka, které je bezesporu základem demokratického dialogu ve společnosti, bez něhož žádná lidská komunita nemůže v praxi rozumně existovat!!!

p.s. Zkuste zemanovce a antizemanovce zavřít do jedné místnosti :­-­)­)­)
p.s.2 https:­/­/img­-9gag­-fun.9cache.com­/photo­/aGp92OZ_460svav1.mp4 tohle mi dneska přistálo v počítači
Odpovědět1  2
namrmic (41) | 11.1.202123:47
S dovolením redakce ještě postnu tohle aktuální video! Řekl bych nadčasové a hodné vůdce ­- v dobrém smyslu.
Governor Schwarzenegger­'s Message
https:­/­/youtu.be­/x_P­-0I6sAck
Odpovědět1  2
potooczech (345) | 11.1.202111:04
Obecně mi dnes chybí řešení ve 4 oblastech kolem sociálních sítí.

1­) Navázání účtu na jasně danou digitální identitu ... obecně dnes chybí jasný způsob ověření identity osoby v digitálním světě, který by byl vyžadován pro založení a provoz účtu na sociálních sítích, respektive bez něj by nebylo možné účet založit. V bance si také nezaložíte anonymní účet.

2­) Jasně dané věkové omezení pro sociální sítě, kde by měl být minimální věk 16 let ... dnes je to tak akorát krásný ráj pro pedofily a sexuální predátory, což ukázala již řada reportáží. Díky zabezpečení bodu 1­) by to nebyl problém.

3­) Odpovědnost provozovatele sociální sítě za šíření dezinformací, nelegálního obsahu a organizace nelegální činnosti, protože sociální sítě jsou dnes díky šíření řady dezinformací například o očkování, závadnosti potravin a různých až konspiračních teorií hlavním zdrojem degenerace schopnosti myslet, kriticky hodnotit informace a odlišovat blbosti od reality.

4­) Politická neutrálnost, kdy sociální sítě by neměly složit jako prostředek ovlivňování veřejného mínění především pomocí praktik z bodu nebo díky cenzuře politiků, kteří mají odlišný názor, než provozovatel sítě 3­).
Odpovědět1  14
wrah666 (6205) | 11.1.202111:14
Ověřit identitu určitě. I s věkem lze souhlasit. Ale jinak si myslím, že minimálně významné osobnosti by cenzurovány být neměly. Ano, přidat k tomu komentář, že se jejich prohlášení neshoduje s oficiální ­"pravdou­", ale nechat to tam. Minimálně co se týká hlav států, šéfů organizací a podniků, nebo třeba i Bin Ládina, kdyby ho amíci nezavraždili. Když už nic jiného, tak ja daleko jednodušší odhalit co kdo chystá, když to sám vykecá, než to zjišťovat přes tajné služby.
Odpovědět5  9
Co je officiální ­"pravda­" ? Kdo ji určí ? Ty ? Cemper ? Babiš? Pekarová Adamová ?

Vzapamtuj se co tady píšeš za bláboly. Jakákoliv cenzůra vede k totalitě a k právu říkat a vykládat pravdu jen jedné strany. Naprostý opak demokracie, kdy se musí najít kompromis mezi názory.
Odpovědět8  3
wrah666 (6205) | 11.1.202113:01
Však jsem to také myslel ironicky. Oficiální pravda se snad nikdy neshoduje s realitou.
Odpovědět2  4
Jojioo (103) | 11.1.202111:21
4­) https:­/­/twitter.com­/aoc­/status­/1324807776510595078

3­) 100% súhlas. Ale ide o to že etická alebo morálna zodpovednosť nefunguje a právna zodpovednosť by bol nástroj toho kto práve vládne... Vždy musí byť priestor aj pre druhú stranu aj keď sa môže zdať protizákonná ­(opýtajte sa obetí metoo hnutia­)

Na 1 a 2 by musela byť zaručená bezpečnosť. Okrem toho, že sociálne siete predávajú súkromné dáta­/konverzácie používateľov, tu je podľa mňa príliš veľké riziko krádeže identity.
Odpovědět3  1
Na každého máme složku, třicet let se tady snažíme dělat svobodu a nakonec si pro mě příjdou dva pánové v černých kožených budnách. To víš že jo a prášeček by nebyl ?

https:­/­/youtu.be­/VuCxe7d6Ytk
Odpovědět2  1
asip80 (1164) | 11.1.202112:07
1­) v dobách kdy se lidé cenzurují a ­"trestají­" za názor, tak mi nárok anonymitu přijde naprosto v pořádku ..

2­) zase další zbytečné omezování svobodných lidí

3­) každý by měl být zodpovědná sám za sebe a proč tedy trestat někoho za chyby druhých ? ­(navíc při tom počtu uživatelů dost nereálné a směřuje to k brutální cenzuře ­)

4­) v podstatě souhlas s neutralitou
Odpovědět6  1
Po přečtení hned prvního jsem ani dál nečetl, totalitní neokomunista, chce mít na každého složku a v případě znelíbení se, jej okamžitě odstavit, majetek zestátnit, děti do děcáku a dotyčného do gulagu.
A já říkám: ­" Nasrat komunisto ! ­"

INTERNET BYL VŽDYCKY SVOBODNÝ a decentralizovaný. FB, google, twiter dávno přesáhly rozměry soukromé společnosti a měli být dávno regulovány, pokud mají funkce ve kterých si lidé mohou psát co chtějí. Velmi jednoduše, buď ať si tam redaktoři rudého práva píšou co chtějí a bez diskuzí a bez messenegeru a v klidu si můžou dělat cokoliv. Jakmile ale webová stránka umožní nějaké vyměňování informací a zpráv psané uživateli, okamžitě by se něj měl vztahovat zákon o nepřípustné cenzůře.

Vem si levicové neziskovky mají celou armádu tvořičů obsahu těchto sítí. Pravičáci jsou v práci a makají a nemají čas ještě obhajovat své pravicové názory někde na internetu.

Je smutné, že tady po třiceti letech lidem chybí totalitní dráb s kladivem a srpem v ruce a nenaučili se používat svobodu a nauznávají svobodu slova.
Odpovědět6  4
blue.sun (268) | 11.1.202118:05
A já doufal, že komunisti už vymřeli... a on hle, tu zase jeden vystrkuje růžky.
Odpovědět2  0
Jojioo (103) | 11.1.202110:41
Vždy sa opýtajte: kto z toho bude mať najväčší prospech? Podľa mňa klasické médiá ako CNN.

CNN sa preslávila investigatívnymi reportážami, reportážami z vojnových oblastí a tak ďalej... Dnes: a­) Trump nezačal žiadnu vojnu b­) ľudia čoraz viac čítajú­/sledujú alternatívne médiá ktoré dávajú väčší priestor čitateľom.

Prvý ­"problém­" už poriešili. Druhý problém vyriešia ľahko, okrem toho čo je spomenuté v článku sú pripravené napríklad aj tvrdšie tresty za autorské práva...

No a neodpustím si niečo k Bidenovi: Trump za 4 roky nezačal žiadnu vojnu. Obama, ten ktorý dostal nobelovu cenu za mier, zatiahol ameriku a európu do niekoľkých vojen. A čo Bajden?

Všimnite si že ešte nieje prezident a už bohate používa terorizmus aby si presadil svoj nový ­"act­". Asi všetci vieme čo to znamená. A vravím vám, dajte si pozor keď bude vravieť o zahraničných intervenciách alebo amerických záujmoch v iných štátoch.
Odpovědět4  2
Přesně tak, já očekávám za Bajdna útok na KLDR nebo někam do Iráku. Čtyři roky cojenský průmysl bobtnal a potřebuje to někde vystřílet.
Odpovědět1  3
blue.sun (268) | 11.1.202118:05
Nezačal žádnou válku, jen se vojensky ještě více rozlezl po Evropě. Nezačal žádnou válku, ale plnými hrstmi rozhazuje zbraně svým ­"partnerům­", aby oni válčili a on zůstal mimo. Nezačal žádnou válku, ale americké zbraně létaly nad Blízkým Východem sem a tam.
To já tedy radši tu oficiální válku, než tenhle americký terorismus.
Odpovědět2  2
Jojioo (103) | 12.1.20219:49
To nieje pravda. Trump zariadil, že z Nemecka malo odísť 12 000 vojakov. Bajden zariadil, že tam ostávajú. Zatiaľ neoficiálne, dostali 120 dni na prerokovanie a rozhodne to pravdepodobne nový minister ­(môj predpoklad je, že tam ešte pár tisíc vojakov pridajú, možno chystajú tú tvoju oficiálnu vojnu bližšie, ako by si chcel­).

Čo sa týka zbraní tak Trump akurát presadzoval, aby si za ne ­"odberatelia­" riadne platili ­(najmä bohatí odberatelia ako emiráty­). To je rozdiel medzi Obama­-Bajden administratívou, kde tie zbrane rozdávali zadarmo.

"Nezačal žádnou válku, ale americké zbraně létaly nad Blízkým Východem sem a tam.­"
Každá vec, ktorú tam Trump urobil, média prezentovali ako začiatok tretej svetovej vojny. Trump si prdol a všetky médiá písali že Muhamad to bral ako agresiu a ohlásil silnú odvetu...

Ale to je už trocha mimo tému...
Odpovědět1  1
1.6dynamic (32) | 12.1.202112:25
Prvy odstavec ­- blost. Biden este nie je ani v urade.
Druhy odstavec blbost ­- zadarmo rozdavali zbrane akurat rusi na export revolucie
Treti odstavec blbost ­- mozno tak infovojna alebo hlavne spravy nieco take pisali:­-­)

A skus nabuduce nezovsobecnovat ze ­"ludia­" ked pises o vas vymytych konspiratoroch ­- to sa tyka tvojho prispevku predtym. Za mna a inych rozumnych ludi urcite nehovoris. Rozumni ludia nepotrebuju hladat obskurne zdroje potvrdzujuce ­"alternativne fakty­" a bludy co trump alebo rusi cely cas siria.
Odpovědět0  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.