Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Twitter opouští inzerenti i lidé, Musk při ztrátě 4 mil. USD nevylučuje bankrot

12.11.2022, Milan Šurkala, aktualita
Twitter opouští inzerenti i lidé, Musk při ztrátě 4 mil. USD nevylučuje bankrot

Po převzetí sociální sítě Twitter Elonem Muskem to se sítí nevypadá úplně růžově. Firmu opouští i lidé, u kterých by to Musk asi nechtěl, mizí také inzerenti. V e-mailu zaměstnancům tak Elon Musk nevyloučil bankrot.

Úřadování Elona Muska v čele sociální sítě Twitter se zatím nesetkává moc s úspěchem. Vyhodil několik “nepohodlných” lidí, jenže odcházejí i lidé, u kterých by to asi nechtěl. Firmu opouští Lea Kissner, šéfka pro bezpečnost, Damien Kieran, šéf pro soukromí a Marianne Fogarty. Ani tady to neskončilo, Twitter opustil také Joel Roth, který měl na starosti bezpečnost a integritu sítě včetně boje proti “hate speech” a který se veřejně vyjadřoval k obavám inzerentů i uživatelů ohledně budoucnosti platformy. Firmu měla opustit i Robin Wheeler, to se ale posléze ukázalo jako nepravdivá informace.

Tesla Model 3 (Twitter)
autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 2.0, přes Flickr
 

Takový úprk není pro síť a její životaschopnost zrovna něčím pozitivním. Sám Elon Musk v e-mailu téhož dne, kdy začal tento úprk, vyjádřil obavy, že bankrot firmy není něčím, co by se dalo vyloučit s ohledem na ekonomickou situaci ve světě a strukturu příjmů Twitteru. Řekl, že firma potřebuje alespoň polovinu příjmů z předplatných. Připomeňme, že mnohé firmy přestali na Twitteru inzerovat (např. automobilka GM, General Mills a další). Nyní tak Twitter vytváří ztrátu 4 mil. USD denně. Twitter má rovněž dluh 13 mld. USD a úroky jsou pro něj nemalou finanční zátěží.

Zdroj: theguardian.comwww.reuters.com



Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.