reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Twitterový účet hry Mafia vstal z mrtvých. Co se chystá?

11.5.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Twitterový účet hry Mafia vstal z mrtvých. Co se chystá?
Vývojáři patrně chystají novinky týkající se série Mafia, po dvou letech totiž ožil oficiální účet hry na Twitteru. Fanoušci se patrně mohou těšit na remasterované edice starších dílů, ale spekuluje se také o „čtyřce“.
Společnosti 2K Games a Hangar 13 patrně brzy oznámí novinky týkající se legendární série videoher s českým rodokmenem Mafia. Před koncem loňského roku se na internetu objevily první neoficiální detaily o budoucím titulu Mafia IV a minulý měsíc potvrdily ratingové agentury z Taiwanu a Jižní Korei, že se chystá remaster dvou předchozích dílů. Dalším náznakem, že se opravdu něco chystá, se stalo probuzení oficiálního twitterového účtu Mafia po téměř dvouleté hibernaci – poslední příspěvek totiž pocházel ze srpna 2018. Včera zveřejněný tweet se bohužel omezuje pouze na jediné slovo: „Rodina“. Tím vývojáři rozvířili další vlnu spekulací a a nepřímo tím potvrdili, že pracují na něčem novém.
 
 
Pokud bude v následujících týdnech opravdu představena nějaká novinka, tak to budou nejspíš remasterované verze původních her. Ovšem nikoliv celé trilogie, ale patrně pouze dvou posledních dílů – Mafia II z roku 2010 a Mafia III z roku 2016. Podle dřívějších spekulací bude Mafia II: Definitive Edition využívat nový engine, na kterém poběží i budoucí Mafia IV. Můžeme tedy očekávat řadu grafických vylepšení včetně možnosti zahrát si ve vyšším rozlišení, ale také podporu nových platforem. „Dvojka“ totiž byla vydána ještě v době PlayStationu 3 a Xboxu 360, i když po dlouhém čekání přibyla i kompatibilita s Xboxem One
 
Především remasterování posledního, fanoušky i odbornými recenzenty kritizovaného dílu, poměrně překvapí. Mafia III: Definitive Edition snad opraví některé další chyby a mohla by být také připravena na konzole nové generace – PlayStation 5 a Xbox Series X. „Definitivní edice“ také obvykle obsahují všechna vydaná DLC na jednom disku.
 
A snad nám vývojáři brzy oznámí také něco o novém dílu. Pro začátek by stačilo alespoň potvrzení, že je Mafia IV opravdu v plánu. Podle dřívějších spekulací by hra mohla vyjít v roce 2021, takže již bude využívat všech možností nových herních konzolí od Sony i Microsoftu. Čtvrtý díl by nás měl přenést do Las Vegas sedmdesátých let, kde kromě kasín a dalších neřestí prý čekají na hráče nové ekonomické možnosti a interakce s městem. Hráč by měl mít poprvé se možnost se projet na motorce a vývojáři se prý měli poučit z chyb ve třetím díle včetně nudných a opakujících se misí.
 
Pravověrní fanoušci Mafie stále nedají dopustit na první díl, který vyšel v roce 2002, ale dodnes získává nová komunitní rozšíření a herní módy. Před dvěma lety dokonce fanoušek vydal vlastní remasterovanou verzi, která obsahuje textury ve vyšším rozlišení, vylepšené 3D modely či podporu širokoúhlých monitorů.
 
 


reklama