Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ultimate Hacking Keyboard: skládací mechanická klávesnice

12.2.2015, Jan Vítek, aktualita
Ultimate Hacking Keyboard: skládací mechanická klávesnice
Pokud máte zájem o malou klávesnici na cesty, která nabídne pevné tělo a mechanická tlačítka, je tu Ultimate Hacking Keyboard. Ta se skládá ze dvou částí a nabídne i čtyři vrstvy, díky nimž budeme moci ovládat třeba ukazatel myši.
Ultimate Hacking Keyboard je tedy menší klávesnice bez numerického bloku, která se může pochlubit kovovým tělem rozděleným na dvě poloviny, které pohromadě drží několik silným neodymových magnetů. Klávesnici ale nemusíme využívat pouze v celku. Můžeme ji mít na stole i rozdělenou a obě poloviny posunuty tak, aby bylo psaní pohodlnější a ergonomické. To je možné díky propojovacímu kabelu, který má podobně jako některé mobilní myši naviják, aby bylo kabelové spojení obou částí vždy jen nezbytně dlouhé. Pokud ale klávesnici spojíme do jednoho kusu, propojovací kabel už bude zbytečný, takže jej budem moci odpojit.





Klávesnice ještě není k dispozici, ale již brzy se má objevit na crowdfundingovém serveru Kickstarter, čili ji ještě čeká financování a pokud to bude úspěšné, začne se teprve vyrábět. Její tvůrci slibují, že dají k dispozici také potřebný firmware, software a vůbec celkovou dokumentaci jako open source.

Ultimate Hacking Keyboard bude využívat klasická tlačítka Cherry MX a lze očekávat, že na výběr bude mezi několika typy. Počítá se také přinejmenším se čtyřmi vrstvami, přičemž ta základní (Base Layer) odpovídá hlavním popiskům. Pak tu máme Mod Layer využívající speciální přepínač Mod a sloužící k rychlému pohybu v dokumentech. Fn Layer má dva známé přepínače Fn a nabízí různé funkce pro ovládání multimédií, zvuku, spouštění hlavních aplikací, vyhledávání, apod. Nakonec tu je Mouse Layer, která dokáže nahradit myš, tedy samozřejmě pouze jako nouzové řešení.





Výrobci předpokládají, že klávesnici si bude muset předobjednat alespoň 1000 zákazníků, aby výroba mohla vůbec odstartovat. Více se dozvíte na jejich stránkách (viz zdroj).

Zdroj: TZ Ultimate Hacking Keyboard