reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

USA zřídí novou agenturu bojující nejen proti hackerům

10.2.2015, Jan Vítek, aktualita
USA zřídí novou agenturu bojující nejen proti hackerům
Nejspíše útok na firmu Sony Entertainment přiměl představitele Spojených států k tomu, aby oznámily rozhodnutí vytvořit novou agenturu, která bude bojovat s nepřáteli Ameriky. Činit tak ale bude v kyberprostoru.
Vedle známých agentur FBI, CIA, NSA, DHS nebo NCTC se objeví další, která bude mít za úkol "chránit americký lid před hrozbou terorismu", ovšem v tomto případě se budou agenti pohybovat výhradně v kyberprostoru. Hlavní poradce amerického prezidenta, který má na starosti boj proti terorismu, má tak dnes ohlásit vznik Cyber Threat Intelligence Integration Center (CTIIC).





CTIIC bude mít za úkol spolupracovat se všemi důležitými bezpečnostními agenturami Spojených států a sloužit pro shromažďování a vyhodnocování jimi nasbíraných dat. Americké bezpečnostní služby již byly kritizovány za to, že spolu málo spolupracují, přičemž právě sdílení informací prý mohlo zabránit některým úspěšně provedeným teroristickým útokům. CTIIC tedy bude oním spojovacím článkem, do nějž se budou sbíhat potřebné informace, aby mohly být jednoznačně vyhodnoceny. Však po útoku na Sony Pictures přišly agentury FBI, NSA a CIA se svými vlastními závěry, které se však lišily, natož aby přinesly jednoznačnou analýzu situace, která by ji umožnila rychle řešit.

Nicméně CTIIC nebude, alespoň od začátku, žádný velký moloch. Pracovat začne s fondem 50 zaměstnanců a rozpočtem 35 milionů dolarů na rok.

Zdroj: Engadget
reklama