reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Uživatelé služby Gmail již nemusí mít Google+

24.9.2014, Radan Tuhý, aktualita
Uživatelé služby Gmail již nemusí mít Google+
Poměrně dlouhou dobu byla aktivace profilu na sociální síti Google+ podmínkou zřízení nového účtu u služby Gmail, a to bez ohledu na to, zda uživatelé Google+ využívali. Google tuto podmínku v tichosti odstranil.
V poslední době můžeme pozorovat , že ambice Googlu v oblasti provozu své sociální sítě Google+ značně ochably. Uživatelů Google+ je sice relativně hodně, ale pořád se jedná např. v porovnání se sociální sítí Facebook o minoritní skupinu uživatelů. Bez ohledu na to, zda jste měli zájem tuto sociální síť využívat, jste při registraci účtu u služby Gmail museli vytvořit i účet u Google+. To již nyní ale neplatí.





Přestože tato změna nebyla Googlem v podstatě žádným způsobem komunikována, jedná se o potvrzenou informaci. Google na četné dotazy odpověděl formou e-mailu, že je tato skutečnost pravdivá a že ke změně došlo někdy začátkem září letošního roku.

Je otázkou, co Google ke změně vedlo. Mnohým z vás se možná vybaví nedávné oznámení o tom, že hlavní představitel právě sociální sítě Google+, Vic Gundotra, bude u Google končit. Jeho roli bude nyní zastávat David Besbris, který na službě Google+ pracoval prakticky od samotného spuštění.

Pokud účet u služby Google+ nevyužíváte, neznamená to, že byste museli rychle svůj účet rušit. Stále ještě totiž existují služby a aktivity, u kterých je vlastnictví profilu u Google+ potřeba. Do této kategorie v tento okamžik spadá např. možnost komentovat videa na síti Youtube.

Zdroj: TechSpot
reklama