reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

V první den na Windows 10 přešlo 14 milionů počítačů

31.7.2015, Jan Vítek, aktualita
V první den na Windows 10 přešlo 14 milionů počítačů
Microsoft uvádí, že v prvních 24 hodinách byl jeho nový systém Windows 10 nainstalován na celkem 14 milionů počítačů. Microsoft se přitom snaží aktualizace na nový systém nabízet postupně, aby nedocházelo k zahlcování datových linek.
Microsoft tak registruje daleko více počítačů, které na Windows 10 dosud čekají, přičemž jeho cílem je, aby do tří let používala tento systém jedna miliarda různých zařízení. Mezii ty se ale mohou počítat i zařízení spadající do kategorie Internetu věcí a dále pak i herní konzole či mobilní telefony a tablety, takže zdaleka nejde pouze o PC.




provoz na internetu je podstatně zvýšený především v Evropě, ve čtvrtek o 35 % nad normálním stavem


Microsoft dal v nabídce aktualizace na nový systém přednost svým Insiderům, tedy lidem, kteří pro něj Windows 10 v uplynulých měsících testovali, ale kdo má zájem, může si je nainstalovat hned. Ostatní se mohou dočkat třeba i za několik měsíců, ale pokud se na Windows 10 vyloženě netěší, bude pro ně lepší si počkat. Však řada uživatelů udává, že s instalací systému jsou potíže a v některých případech to nejde vůbec. Času je přitom dost protože na přechod z Windows 7 a 8.x zdarma máme nárok celý jeden rok po uvedení Windows 10 na trh.





Microsoft také nově nabízí 90denní zkušební verzi systému Windows 10 Enterprise. Určena je především pro profesionály a podniky, kde si mohou vyzkoušet, zda jsou pro ně nové Windows vhodné a vše jim bude fungovat. Stačí navštívit TechNet Evaluation Centre firmy Microsoft, přihlásit se pomocí svého účtu a tak se registrovat. Poté budete moci stáhnout 32bitovou nebo 64bitovou verzi systému ve vybraném jazyce, a to v podobě ISO pro vytvoření bootovatelného DVD nebo USB. Verze Enterprise tedy není zaměřena na běžné zákazníky, takže neobsahuje řadu aplikací jako Mail, Calendar, People, Photos, obchod Store s aplikacemi nebo Cortanu.

Zdroj: wccftech
reklama