Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

V USA už lze legálně stahovat filmy, samozřejmě za peníze

4.4.2006, Milan Šurkala, aktualita
V USA už lze legálně stahovat filmy, samozřejmě za peníze
Tento týden odstartují v USA dva projekty, které nabídnou legální stahování filmů podobně, jak je tomu například u hudby přes iTunes a dalších projektů. Movielink nabídne filmy společností Warner Brothers, Sony Pictures, Paramount Pictures,...
Tento týden odstartují v USA dva projekty, které nabídnou legální stahování filmů podobně, jak je tomu například u hudby přes iTunes a dalších projektů. Movielink nabídne filmy společností Warner Brothers, Sony Pictures, Paramount Pictures, Universal Pictures, MGM a 20th Century Fox. CinemaNow nabídne pouze filmy od MGM, Sony a Lionsgate.


Nové filmy u Movielink budou k dispozici $20 až $30. CinemaNow nabídne filmy v rozmezí $9,95 až $19,95. Levnější variantou je u CinemaNow například stažení filmu a možnost jeho přehrání pouze po dobu 24 hodin (počítá se od prvního spuštění). To vás vyjde na $2,99 až $3,99 u novinek.

Videa budou samozřejmě chráněna DRM ochranou, což má znemožnit vypálení filmu na DVD a tedy nemožnost si jej přehrát na televizi (před DVD přehrávač). Filmy lze přehrát pouze v počítači, samozřejmě přes S-Video si jej na televizi pustit můžete. Zakódovány jsou při bitrate cca 1200-1500kbps. Typická velikost filmu je tak kolem 1,4GB.

Zdroj: www.arstechnica.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.