reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
29.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Společnost Valve slíbila titul Half-Life Alyx zdarma těm, kteří si do konce tohoto roku koupí headset Index. Není to přitom vůbec levná záležitost, ale lidé na tuto nabídku na řadě míst evidentně slyší. 
Andir (747) | 29.11.201912:48
Aneb jak přinutit ovečky koupit zbytečnost :D
Odpovědět1  8
DiXiE (252) | 29.11.201913:28
Nerekl bych uplne zbytecnost, je rozdil koupit si supr dupr novy iphone ktery je relativne podobny predchozimu modelu ale stoji dvakrat tolik ­(to je podle me zbytecnost­) a koupit si bryle, ktere nemaji levnejsi alternativu ­- nejlevnejsi adekvatni alternativa je PSVR, ktere ale taky stoji dost, pokud jiz clovek nevlastni ps4. Navic kvalita je primo umerna, psvr je dostatecne jako predvadecka co VR umi, index je jedna z nejlepsich normalnich moznosti VR. Pokud clovek uz ma herni PC :­) Pokud ma ­"herni­" notebook nebo obyc pc, tak je to pro nej zbytecnost, samozrejme
Odpovědět3  0
Andir (747) | 29.11.201914:05
zrovna psVR je naprostý odpad to už ty oculus jsou lepší, stále je mezi tím minimální rozdíl a nic co by dokázalo zaujmout a to že místo pořádné half life hry udělají takovou patlaninu to akorát eště více odradí jim cokoli dát.
Odpovědět0  5
DiXiE (252) | 29.11.201914:22
Koukas na to spatne :D To neni ­"novy half­-life na ktery se dlouhe roky tesime­", je to VR hra, ktera ma podporit rozsireni VR ­(hlavne tedy steam indexu­). Pro lidi kteri nechteji VR je to ale i tak dobra zprava ­- vzdyt je to po jake dobe prvni ­(z pohledu narocnosti na programovani­/grafiku­) plnohodnotna hra od valve. Pred peti lety byla akorat akce s portovanim na linux a shield, od te doby 1x minihry pro htc vive, 1x uzivatelsky mod trosku vycisteni pro dotu a karetni hra Artifact. Zadna poradna hra poslednich sest let! A to se ted meni, Valve zacina zase makat. Pro me je dobra zprava, ze nedelaji nejdriv HL3, ale oprasuji si pamet na necem trochu mensim, co klidne muze kiksnout uplne a bude jim to jedno, nez aby spatne dopadl HL3
Odpovědět3  0
unreall (481) | 30.11.20199:09
Ale ono máte nakoniec pravdu obaja. Valve rozhodne nerobí nič iné, ako fakt, že sa snaží pretlačiť hlavne ten svoj VR. Ostatne v článku je krásna ukážka ich stratégie. Na druhej strane, neni to len ich exkluzívna záležitosť, ale dávajú možnosť aj ostatným. Na tretej strane, išli by sami proti sebe, keby Alyx nebola dostupná aj na tých setoch, ktoré už existuju. Práve preto, aby nenasrali tých, ktorí VR nemajú a ani nechcú, ide o prequel a nie plnohodnotne pokračovanie.

Áno, je to fajn pre podporu novej hernej platformy a ja som za, a to aj v prípade, že HL mám hrozne rad a žiadny VR si kvôli tomu kupovať nemienim. No zároveň je úplne jasne o čo im vo Valve ide a všetko to bol krásny zámer. Tie kecy od nich, že mali rôzne prototypy a nakoniec ich zaujal VR... ale no taak.. Valve je dnes už hlavne firma biznismanov a až potom vývojárov. V každom prípade budem sledovať, ako Alyx dopadne a vlastne aj držím palce, nech je to minimálne dielo revolučne, hoci mna to zatiaľ obchádza.

Inak s tým iPhonom to nebol zrovna šťastný príklad. To iste sa dá napísať o väčšine rôznych výrobcov. Nový iPhone rozhodne nestojí dva krát toľko, ako ten minuloročný.
Odpovědět0  0
Akuh (1099) | 30.11.201921:00
Zajímavé, můžu si půjčit tvůj stroj času abych se podíval jaká to bude patlanina taky?
Odpovědět0  0
SatanS (209) | 29.11.201916:37
jenom krmis blba.
staci dat do vyhledace ­"Andir­" a zjistis, ze kdykoliv se nekde mluvi o Valve resp Epicu, vyskoci Andir jako certik z krabicky a zacne zvracet.
Odpovědět4  0
chaostheory (86) | 29.11.201922:42
twe já doteď myslel že ten vypatlanec blije ty jeho neúnavné mentální průjmy jenom tady, nenapadlo mě googlit, a fakt že jo :D :D
Odpovědět3  0
Docik (104) | 29.11.201913:53
Taky si nemyslím, že VR je zbytečnost. Kor když se do toho pustí Valve a vydá jako launch titul nový Half Life za který se modlilo miliony lidí po světě.
osobně si myslím, že VR přežilo svoji vlastní smrt, kdy jsem si říkal že první dva roky rozhodnou jestli VR má smysl a očividně má, protože majitelé VR headsetů se rozrůstají a už teď jich je pár milionů, což začíná být konečně zajímavé pro vývojáře.
Já osobně VR chci taky, ale stále čekám na lepší ceny a lepší kvalitu. Něco jako Oculus Quest, jen chci mít jistotu že je možné to spárovat s PC bez kabelů. Taky se zvyšuje grafický výkon, takže za chvíli ty VR hry budou moct vypadat i plnohodnotně.
Odpovědět5  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.