reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve přináší funkci Steam Playtest pro zájemce o veřejné betatestování

5.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Valve přináší funkci Steam Playtest pro zájemce o veřejné betatestování
Společnost Valve se rozhodla, že do svého Steamu zabuduje novou funkci zvanou Playtest. Ta se bude hodit vývojářům i jejich zákazníkům pro betatestování her. Vedle toho se podíváme i na to, co je a bude nového na Epic Games Store. 
Valve tak zavádí Steam Playtest, což je nová funkce, kterou mohou a nemusí využít sami vývojáři her. Pokud se rozhodnou k tomu, že svou hru nechají ještě před vypuštěním na trh otestovat veřejností, budou moci využít právě Playtest na příslušných stránkách připravované hry. Tímto způsobem tak vyzvou zájemce z řad zákazníků, aby se do betatestu zapojili, a to pouhým stiskem tlačítka Request Access. 
 
 
My se tak budeme moci zaregistrovat mezi zájemce o betatestování a pak bude jen záviset na vývojářích, koho si vyberou. Pravděpodobně půjde prostě jen o frontu čekatelů, takže největší šanci budou mít ranní ptáčata. 
 
Aktuálně už tuto funkci využívají tři hry propagované na Steamu, a to Total War: Elysium, Prodeus a Iron Conflict. Všechny také dosud přijímají další žádanky od zájemců o betatestování. 
 
A pokud by se někdo ptal, pak Steam Playtest nemá za úkol nahradit program Early Access. Jde dvě rozdílné věci, čili pokud je nějaká hra v předběžném přístupu, neznamená to, že nemůže před jejím vypuštěním na trh či v podstatě kdykoliv v průběhu vývoje proběhnout veřejný betatest. 
 
Co se týče nabídky obchodu Epic Games Store a jeho pravidelných her zdarma, aktuální nabídka je evidentně inspirována svátkem Halloween, takže tu máme hry Blair Witch a Ghostbusters: The Video Game Remastered. Ty si můžeme zařadit do knihovny zdarma do 17:00 dnešního dne a pak i zjistíme, co si pro nás Epic přichystal nového, neboť aktuálně se to ještě nedozvíme. 


reklama