reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Velké povídání o Symbianu VII. - Přehled HW pro Symbian

1.11.2004, Michal Tresner, článek
Velké povídání o Symbianu VII. - Přehled HW pro Symbian
V dnešním závěrečném díle seriálu o operačním systému Symbian si uděláme kompletní přehled dostupných zařízení fungujících na této platformě a podíváme se také na připravované přístroje. Na závěr vám ukážeme některé koncepty, z nichž možná jednou budou vycházet nové modely Sony Ericssonu.
Budoucnost jak ji vidí Sony Ericsson

Vývoj jde dál a na mezinárodních výstavách se objevují nové a nové modely, které se více či méně poučily od svých předchůdců. Společnosti, vyvíjející mobilní telefony, se logicky snaží navrhnout co nejlepší nebo nejrevolučnější konstrukci a design. Některé, jako třeba Sony Ericsson, k tomuto účelu využívají různých designerských soutěží. Jedna taková se před nedávnem konala v Číně. Nabízíme vám níže některé zajímavé návrhy, z nichž si možná Sony Ericsson vybere design pro svůj další mobil.










V roce 2004 bylo prodáno dvacet miliónů chytrých telefonů, z nichž většina používá právě operační systém Symbian. Systém se proto dále rozvíjí a objevuje se pro něj celá řada nových aplikací, které začínají být čím dál více náročnější na výkon přístrojů. Toto si dobře uvědomuje například i firma Intel, která před časem uzavřela strategické partnerství se společností Nokia. Prvenství v segmentu prozatím drží výrobci Texas Instruments a STMicroelectronics. V současné době má operační systém Symbian snad všechny předpoklady pro to, aby hrál v budoucích telekomunikačních zařízeních významnou roli.

Každému prognostikovi je již nějakou dobu jasné, že chytré mobilní telefony postupně začnou vytlačovat své pevně naprogramované kolegy. Alespoň co se oblasti dražších a vybavených telefonů týče. Rostoucí nároky uživatelů i honba za zisky telekomunikačních společností vedou k postupnému zdokonalování mobilní techniky. Zůstává však otázkou, jestli uživatel, který bude za pár let chtít svůj mobilní telefon používat pouze na telefonování (tedy k primárnímu účelu tohoto zařízení), bude vůbec schopen, pro všechny ty „výhodné“ služby a vylepšení, snadno uskutečnit hovor.
reklama