Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

VIA Epia NX a VXL Instruments Itona s procesory VIA C7

20.3.2007, Jan Vítek, aktualita
VIA Epia NX a VXL Instruments Itona s procesory VIA C7
Se dvěma novinkami přišla společnost VIA. První se týká klientů VXL Itona, které využívají procesory VIA C7 a mohou se tedy pochlubit především energetickou efektivitou. Společnost VXL tedy adoptovala tyto procesory pro své počítače Itona...
Se dvěma novinkami přišla společnost VIA. První se týká klientů VXL Itona, které využívají procesory VIA C7 a mohou se tedy pochlubit především energetickou efektivitou. Společnost VXL tedy adoptovala tyto procesory pro své počítače Itona TC43xx a TC45xx. Tyto počítače oproti předchozím verzím nabízí také o 40% menší zabraný prostor, přičemž si ponechávají pasivní způsob chlazení, což poskytuje bezhlučný provoz. Dokáží spolupracovat s množstvím operačních systémů, mezi něž spadá Gio Linux, MS Windows CE a MS Windows XP Embedded. Součástí také je software pro vzdálenou správu XLmanage. Více informací najdete zde.
Další novinka se dotýká platformy VIA EPIA NX, pro kterou jsou připraveny také procesory VIA C7 o frekvenci 1,5 GHz nebo 1,2GHz procesory VIA EDEN. Základní desky mají formát Nano-ITX (120 x 120 mm) a stejně jako u předchozích VXL, i zde se vše chladí pasivně. Grafické operace zajišťuje system media procesor VIA CX700M2 obsahující IGP VIA Unichrome Pro II, Vinyl Multi-channel HD audio a je schopen hardwarové akcelerace MPEG-2/-4 a WMV9. Zabudován je také HDTV enkodér s rozlišením až 1080i. EPIA NX je k vidění na akci CeBIT 2007.

Zdroj: VIA